DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0923 -0.12%
ALTIN 2.296,700,85
BITCOIN %
Mersin
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AB) ülkeleri, 2035 yılından itibaren benzinli ve dizel araçlara yasak getirdi
  • Son Vakit Haber
  • Dünya
  • AB) ülkeleri, 2035 yılından itibaren benzinli ve dizel araçlara yasak getirdi

AB) ülkeleri, 2035 yılından itibaren benzinli ve dizel araçlara yasak getirdi

ABONE OL
29 Mart 2023 17:07
AB) ülkeleri, 2035 yılından itibaren benzinli ve dizel araçlara yasak getirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AB Konseyi, üye ülkelerin 2035 yılından itibaren otomobillere ve hafif ticari taşıtlara katı karbon emisyon standartları getirecek yasayı onayladıklarını açıkladı.

Üye ülkelerin enerji bakanları uzun süren pazarlıkların tamamlanmasının ardından formalite gereği yasak kararını onayladı. Toplantıda Polonya yasağa karşı çıkarken Bulgaristan, İtalya ve Romanya çekimser kaldı.

Yasaya göre, otomobil üreticileri, 2035’e kadar karbon emisyonlarını sıfırlayacak. Böylece AB ülkelerinde söz konusu tarihten itibaren karbon salan benzinli ve dizel de dahil içten yanmalı motora sahip yeni otomobil satışı yapılamayacak.

Emisyon hedefleri
Ayrıca, 2030 yılı emisyon düşürme hedefi otomobiller için yüzde 55, kamyonetler için de yüzde 50 olacak.

Almanya itiraz etmişti
Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda geçen ay kabul edilen ve yürürlüğe girmesi için AB üyesi ülkeler tarafından resmen onaylanması gereken düzenlemeye, başını Almanya’nın çektiği bir grup ülke karşı çıkmıştı.

Almanya, planı desteklemek için AB’nin e-yakıt olarak bilinen, yenilenebilir enerji ve havadaki karbondioksiti yakalamayla üretilen sentetik yakıtlarla ilgili muafiyet getirilmesini istemişti. Bu konuda AB Komisyonu ile Almanya arasında müzakereler sonucunda uzlaşı sağlanmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.