DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Mersin
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Polisinin Korumasındaki Yahudi Yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi
  • Son Vakit Haber
  • Dünya
  • İsrail Polisinin Korumasındaki Yahudi Yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

İsrail Polisinin Korumasındaki Yahudi Yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

ABONE OL
25 Nisan 2024 17:41
İsrail Polisinin Korumasındaki Yahudi Yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yasa Dışı Yerleşimciler Harem-i Şerif’e Girdi

İsrail polisinin korumasındaki 1600’den fazla yasa dışı Yahudi yerleşimci, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nin açıklamasına göre, sabah saatlerinde 1128, öğleden sonra da 551 fanatik Yahudi yerleşimci, Mescid-i Aksa’nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Fas) Kapısı’ndan Harem-i Şerif’e baskın düzenledi.

Harem-i Şerif’te Dolaşıp Ayrıldılar

Açıklamada, İsrail polisinin korumasındaki fanatik Yahudi grubun, Harem-i Şerif’in avlusunda dolaştıktan sonra Mescid-i Aksa’dan ayrıldığı belirtildi. Bu olayla birlikte, bugün 1679 fanatik Yahudi yerleşimcinin Aksa’ya baskın düzenlemiş oldu.

Gerginlik Devam Ediyor

Hamursuz Bayramı nedeniyle Eski Şehir’de yoğunluk yaşanırken, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskınlar bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor. İsrail polisi, bölgede güvenliği sağlamak amacıyla önlemlerini artırdı.

Gelecek Günler İçin Beklenti

22 Nisan’da başlayan ve 30 Nisan akşamına kadar devam edecek Hamursuz Bayramı (Pesah) dolayısıyla, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya baskınlarının artması bekleniyor. Bu durum, bölgede gerilimi yükseltmeye devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.