DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2157883-0,06%
Mersin
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya Devlet Başkanı Putin Yeniden Göreve Başladı

Rusya Devlet Başkanı Putin Yeniden Göreve Başladı

ABONE OL
7 Mayıs 2024 17:33
Rusya Devlet Başkanı Putin Yeniden Göreve Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Putin, Yeniden Yemin Etti ve Görevine Başladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Devlet Başkanlığı yemin töreninde tekrar göreve başladı. Törene yaklaşık 2 bin 600 davetli katıldı ve Rus televizyon kanalları canlı yayınladı. Putin, Rusya Anayasası kitapçığı üzerine elini koyarak yemin etti.

Putin, Vatandaşlara Teşekkür Etti

Putin törende yaptığı konuşmada, kendisini tekrar seçen vatandaşlara teşekkür ederek, Rus halkının çıkarlarının ve güvenliğinin kendisi için önemli olduğunu vurguladı. Putin, ülkenin rotasının doğru olduğunu belirterek, zorluklarla karşı karşıya olunduğu dönemde bu desteklerin önemini vurguladı.

Rusya’nın Dış Politika Yaklaşımı

Putin, birçok ülke ile iyi ilişkiler kurmaya niyetli olduklarını ve Batılı devletlerle diyalogdan vazgeçmediklerini belirtti. Çok kutuplu dünya düzeninin oluşturulması yönündeki çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirerek, ülkenin güçlü olmasının önemine vurgu yaptı.

Putin 6 Yıl Daha Görevde Kalacak

Mart ayında yapılan seçimlerde yüzde 77,49 katılımla oyların yüzde 87,28’ini alan Putin, 6 yıl daha görevde kalacak. Yemin töreninin ardından Putin, Rusya Devlet Başkanlığı Alayı’nın geçidine katıldı ve geleneksel ayine iştirak etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.