DOLAR 32,3916 -0.29%
EURO 34,7274 -0.26%
ALTIN 2.397,77-1,01
BITCOIN %
Mersin
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ürdün Hükümeti Sınırlarına Yönelik İhlallere Dikkat Çekti

Ürdün Hükümeti Sınırlarına Yönelik İhlallere Dikkat Çekti

ABONE OL
19 Nisan 2024 17:13
Ürdün Hükümeti Sınırlarına Yönelik İhlallere Dikkat Çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ürdün, Sınırlarına ve Egemenliğine Yönelik İhlallere Karşı

Ürdün Hükümet Sözcüsü ve İletişim Bakanı Muhenned Mubeydin, devlet televizyonu El-Memleket’e yaptığı açıklamada, ülkesinin sınırlarına ve egemenliğine yönelik ihlaller konusunu önemsediğinin altını çizdi.

Ürdün’ün Savaş Alanı Olmayacak

Mubeydin, “Ürdün kimsenin savaş alanı olmayacak. Geçtiğimiz saatlerde hava sahamıza hiçbir yaklaşma girişimi tespit edilmedi.” dedi. Ürdün hava kuvvetlerinin gerekli önlemleri almaya devam edeceğini belirten Mubeydin, “söylentilere kulak asılmamasını” istedi.

İran ve Suriye’ye Yönelik İddialar

Ürdün ordusu, 14 Nisan’da hava sahasına giren bir cisme müdahale edildiğini duyurmuştu. İsrail’in İran ve Suriye’ye saldırdığı iddiası ise farklı kaynaklardan gelen haberlerle gündemde. İran devlet televizyonu, İran Hava Kuvvetleri Üssü’ne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurmuştu. Amerikan medyası ise ABD’li yetkililere dayandırarak geçtiği haberlerde İsrail’in İran’a yönelik saldırı düzenlediğini bildirmişti. İsrail makamlarından henüz bir açıklama gelmedi. Suriye haber ajansı SANA da İsrail’in ülkenin güney sınırlarında hava savunma sistemlerinin bulunduğu birkaç noktaya roket saldırısı düzenlediği iddiasını bildirmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.