DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2157883-0,06%
Mersin
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yahudi Aktivist Başbakanlık Konferansını Protesto Etti

Yahudi Aktivist Başbakanlık Konferansını Protesto Etti

ABONE OL
6 Mayıs 2024 17:30
Yahudi Aktivist Başbakanlık Konferansını Protesto Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistin’i Destekleyen “Not In Our Name” Grubundan Eylem

Ülkede Filistin’i destekleyen etkili eylemleriyle bilinen “Not In Our Name” grubu üyesi Sonnenbaum, Başbakanlık’ta düzenlenen konferansı protesto etti.

Pankart ve Kırmızı Boya ile Dikkat Çekti

Yahudi aktivist, binanın girişine “Soykırıma platform yok” yazılı pankart açarak Gazze’de İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden 34 bini aşkın Filistinliye dikkat çekmek için kırmızı boya döktü.

İsrail’in Politikalarına Sert Eleştiri

“Not In Our Name” grubundan yapılan açıklamada, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un video mesajının paylaşılacağı konferansın Yahudilere yönelik nefreti ele almadığı ve İsrail’in Gazze’deki uygulamalarına ilişkin her türlü eleştiriyi baskılamak amacıyla düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada Vurgulanan Noktalar

Açıklamada, aşırı sağcı İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu hükümetinin açlık ve salgın tehlikesini silah olarak kullandığı, Gazze’nin yaşanılabilir olmaktan çıkarılmasının ve buradaki insanların sürgün edilmek istendiği belirtildi. Ayrıca Birleşmiş Milletler Konvansiyonu’na göre yaşananların “soykırım” olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Filistin halkına yönelik terörün suçsuz 14 bin çocuğun hayatını kaybetmesine yol açtığı, gerçekleri ortaya koyan gazetecilerin sansürlendiği ve İsrail’de yasaklandığı ifadelerine yer verildi. Avusturya’daki Museviler olarak bu durumun protesto edildiği de belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.