DOLAR 32,2841 -0.03%
EURO 35,1417 0.05%
ALTIN 2.463,86-0,06
BITCOIN 2111271-0,38%
Mersin
23°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya’da Enflasyon Durumu: Nisan Ayı Öncü Verileri

Almanya’da Enflasyon Durumu: Nisan Ayı Öncü Verileri

ABONE OL
29 Nisan 2024 19:28
Almanya’da Enflasyon Durumu: Nisan Ayı Öncü Verileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’da Enflasyon Oranı Değişmedi

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), nisan ayı öncü verilerini açıkladı. Ülkede martta yüzde 2,2 olan yıllık enflasyon oranı, nisan ayında değişmedi. Bu durum, ülkede enflasyonun Nisan 2021’den beri en düşük seviyede kalmaya devam ettiğini gösteriyor.

AB Uyumlu TÜFE Arttı

AB uyumlu TÜFE nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,6 ve yıllık bazda yüzde 2,4 artış gösterdi. Mart ayında yıllık bazda yüzde 2,3 olan AB uyumlu TÜFE, nisanda yükseldi.

Çekirdek Enflasyon Oranları Geriledi

Almanya’nın martta yüzde 3,3 olan gıda ve enerji hariç tutularak hesaplanan çekirdek enflasyon oranı, nisanda yüzde 3’e geriledi. Gıda ve enerji hariç tutularak hesaplanan çekirdek enflasyon oranı ise martta yüzde 3,3 seviyesinden nisanda yüzde 3’e düştü.

Enerji Maliyetleri Etkili

Analistlere göre, nisanda çekirdek enflasyon oranının düşmemesi, artan enerji maliyetlerinden kaynaklandı. Yükselen petrol fiyatları ve KDV oranlarının artışı, enerji ürünlerinin fiyatlarını etkiledi. Benzin, dizel ve kalorifer yakıtı fiyatlarındaki artışlar, enflasyonu etkileyen faktörlerden biri oldu.

Gıda ve Enerji Ürünlerinde Fiyatlar

Almanya’da gıda ürünlerinin fiyatları nisanda bir yıl öncesine göre yüzde 0,5 artarken, enerji ürünleri yüzde 1,2 düşüş gösterdi. Bu durum, enflasyonun seyrinde gıda ve enerji ürünlerinin önemli bir etkisi olduğunu gösteriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.