DOLAR 32,6030 0.27%
EURO 34,7868 0.34%
ALTIN 2.413,10-0,80
BITCOIN %
Mersin
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu 9,32
  • Son Vakit Haber
  • Ekonomi
  • Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu 9,32

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu 9,32

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın, Türkiye’de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uygun olarak derecelendirme yapmak üzere faaliyet gösteren SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri tarafından açıklanan Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu 9,32 olarak açıklandı.

ABONE OL
26 Nisan 2022 12:04
Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu 9,32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sürdürülebilirlik odağında organizasyonel yapısını geliştiren, kurumsal ve etik değerlere bağlı hareket eden Banka, ilk kez yaptırdığı derecelendirmede 10 üzerinden 9,32 gibi yüksek bir not alarak çalışmalarını Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Kurumsal Yönetim İlkeleri ile paralel olarak sürdürdüğünü kanıtladı.

 

Rapor, pay ve menfaat sahiplerinin haklarının en adil şekilde gözetildiğini, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık faaliyetlerinin en üst düzeyde olduğuna dikkat çekerken, Bankanın yönetim kurulunun yapı ve işleyişinin de en iyi uygulama kategorisinde yer aldığını ortaya koyuyor.

 

Kurumsal yönetim ilkeleri çerçevesinde güçlü yönetim yaklaşımını benimsediklerini belirten Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, “Sürdürülebilir kalkınmayı destekleyici rolümüzün farkında olarak tüm çalışmalarımıza yön veriyoruz. Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uyumun sağlanmasına verdiğimiz önemi açısından da, ilk kez yaptırdığımız derecelendirme sonunda aldığımız bu yüksek notun anlamı büyük. Kurumsal Yönetim ilke ve prensipleri ışığında kurumsal yönetim uygulamalarımızı geliştirmeye ve iyileştirmeye devam ederek, Bankamızı her alanda geleceğe taşıma hedefimize devam edeceğiz” dedi.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.