DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2043200-1,01%
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Selami Şahin: Müzik Kariyerimin Başlangıcı ve Başarılarım

Selami Şahin: Müzik Kariyerimin Başlangıcı ve Başarılarım

ABONE OL
28 Mart 2024 21:10
Selami Şahin: Müzik Kariyerimin Başlangıcı ve Başarılarım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Selami Şahin’in Müzik Hayatı ve Başarıları

Selami Şahin, Mısırlı bir anne ile Hataylı bir babadan, Hatay Yayladağ’da bir köyde dünyaya geldi. İlkokul yıllarında öğretmenlerinin kendisine şarkılar söylettiği dönemde, Türkçeyi 8 yaşında öğrenen Şahin, ilkokul öğretmeninin “Günün birinde sen şarkıcı olursun” sözleriyle müzik kariyerine adım attı.

İlk Adımlar ve Ünlenme Süreci

Şahin, 16 yaşındayken Adana, Antakya ve Ankara’da çalıştıktan sonra İstanbul’a gelerek müzik kariyerine başladı. Beyoğlu’nda bir otelde çalışmaya başlayan sanatçı, plak şirketinden destek alarak kısa sürede ünlenmeyi başardı.

Besteci ve Şarkıcı Kimliği

Şahin, “Sen Mevsimler Gibisin” gibi unutulmaz şarkılarının söz ve müziğini kendisi yaparak 4. Altın Kelebek Ödülleri’nde birincilik ödülü kazandı. Ayrıca, Zeki Müren ve İbrahim Tatlıses gibi ünlü sanatçıların da birçok şarkısını seslendirdi.

Sanat ve Müzik Anlayışı

Selami Şahin, müzikte farklı ve işlenmemiş melodilere odaklanarak eserler üretmeyi prensip edindi. Genç müzisyenlere “Yapılmamışı yapın, yazılmamışı yazın” diyerek kalıcı eserler ortaya koymalarını tavsiye etti.

Selami Şahin’in Müzikal Yolculuğu

Selami Şahin, 58 yıllık sanat hayatında pek çok başarıya imza attı. Son projesi olan “Selami Şahin Saygı Albümü”nde genç yeteneklere destek vererek müziğe katkı sağladı.

Selami Şahin, birçok ünlü sanatçının eserlerini seslendirmesinin yanı sıra, Arapça şarkılar da yazarak Orta Doğu’da da geniş bir hayran kitlesine sahip.

Sanatçı, hayatını müziğe adamış ve sevenlerine minnettarlığını dile getirerek, müzik yolculuğunda edindiği tecrübeleri genç müzisyenlerle paylaşmaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.