DOLAR 32,3690 0.02%
EURO 34,8052 0.02%
ALTIN 2.394,93-0,07
BITCOIN 19196372,60%
Mersin
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Sinemasının Ünlü İsmi Türker İnanoğlu Hayatını Kaybetti

Türk Sinemasının Ünlü İsmi Türker İnanoğlu Hayatını Kaybetti

ABONE OL
2 Nisan 2024 21:09
Türk Sinemasının Ünlü İsmi Türker İnanoğlu Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Sorunları Nedeniyle Hastaneye Kaldırılan Türker İnanoğlu, Hayatını Kaybetti

Türk sinemasının 88 yaşındaki ünlü ismi Türker İnanoğlu, uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Son olarak hastaneye kaldırılan İnanoğlu, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Acı Haberi Duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu’nun geçirdiği ani rahatsızlığın ardından hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiğini” duyurdu. Koca, İnanoğlu için “Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sevenleri olarak acımız büyük” ifadelerini kullandı.

Türker İnanoğlu Kimdir?

Türker İnanoğlu, 18 Mayıs 1936 tarihinde Safranbolu’da doğmuştur. Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda öğrenciyken sinema alanına yönetmen yardımcısı olarak adım atmıştır. Ünlü yönetmenlerle çalışmış ve 1960 yılında kendi film şirketini kurmuştur. Yönetmenliğin yanı sıra yapımcı, senaryo yazarı ve iş insanı olan İnanoğlu, Türk sinema ve televizyon dünyasına uzun yıllar hizmet etmiştir. Ayrıca birçok sinema ve televizyon yapımına imza atmış, sinema salonlarının da sahibi olmuştur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.