DOLAR 32,3965 0.11%
EURO 34,7835 -0.05%
ALTIN 2.395,32-0,05
BITCOIN %
Mersin
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TUTDER Başkanı Prof. Dr. Vural Fidan’dan Ramazan Bayramı Trafik Uyarısı

TUTDER Başkanı Prof. Dr. Vural Fidan’dan Ramazan Bayramı Trafik Uyarısı

ABONE OL
5 Nisan 2024 21:09
TUTDER Başkanı Prof. Dr. Vural Fidan’dan Ramazan Bayramı Trafik Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uykusuz Sürücülere Önemli Uyarılar

‘Tüm Uyku Tıbbı ve Araştırmaları Derneği (TUTDER) Başkanı Prof. Dr. Vural Fidan, idari izinle uzatılan Ramazan Bayramı tatilinde şehirler arası seyahat edecek sürücüler için önemli uyarılarda bulundu. Uyku uzmanı olan Fidan, yapılan araştırmaların ölümcül trafik kazalarının dörtte birinin uykusuzluğa bağlı olduğunu gösterdiğini belirtti.

Uykusuzluğun Tehlikeleri

Bayram tatilinde uzun yola çıkmayı planlayan sürücülerin özellikle uyku yoksunluğunun en fazla hissedildiği sabah saatlerine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Fidan, uykusuzluğun beyni uykuya geçmeye zorladığını ve uzun süre uyanık kalındığında bu baskının arttığını belirtti. Bu durumun sürücüler için büyük bir tehlike oluşturduğunu ifade etti.

Alınabilecek Önlemler

Prof. Dr. Fidan, uykusuz trafiğe çıkmamak için alınabilecek önlemler hakkında da tavsiyelerde bulundu. Sürücülerin yola çıkmadan önce yeterli uyku almaları, en az 2 saatte bir mola vermeleri, kısa süreli uyku molası vermeleri ve kafein tüketirken dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, yolculuk esnasında sürücü değişimi yaparak dinlenme süreleri sağlamanın faydalı olacağını vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.