DOLAR 32,5383 0.09%
EURO 35,0863 0.49%
ALTIN 2.440,560,10
BITCOIN 2034538-2,00%
Mersin
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tuz Dağı’ndaki Mağaralar Tuz Terapi Merkezi’ne Dönüştürüldü

Tuz Dağı’ndaki Mağaralar Tuz Terapi Merkezi’ne Dönüştürüldü

ABONE OL
16 Nisan 2024 12:00
Tuz Dağı’ndaki Mağaralar Tuz Terapi Merkezi’ne Dönüştürüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tuz Dağı’ndaki Kazı Çalışmaları Tuz Terapi Merkezi’ne Dönüştü

Tuzluca ilçesinde bulunan Tuz Dağı’ndaki kazı çalışmaları sonucunda ortaya çıkan mağaralar, Tuz Terapi Merkezi’ne dönüştürüldü. Bu mağaralar, geçmişten bugüne uzanan derin bir tarihe tanıklık ediyor.

Tamamı Tuzdan Oluşan Mağaralar Sağlık Merkezine Dönüştü

Metrelerce derinlikte yer alan ve tamamı tuzdan oluşan duvarları, tavanı ve tabanıyla dikkat çeken terapi merkezi, solunum yolları rahatsızlıklarına yönelik hizmet veriyor. Valilik ve kaymakamlık tarafından yapılan çevre düzenlemesi ve ışıklandırma çalışmalarıyla 2022 yılında hizmete açılan merkez, ziyaretçilerini bekliyor.

Bayram Tatilinde Binlerce Ziyaretçi Tuz Mağaralarını Gezdi

Ramazan Bayramı tatili aviator oyunu süresince Tuz Terapi Merkezi’ni ziyaret etmek isteyenlerin akınına uğradı. Çevre iller başta olmak üzere Nahçıvan, Gürcistan ve İran’dan gelen 10 bin ziyaretçi, tuz mağaralarını keşfetmek için bölgeye akın etti. Tuzluca ilçesindeki bu eşsiz terapi merkezi, hem sağlık hem de turizm alanında önemli bir merkez haline geldi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.