DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21586380,07%
Mersin
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Futbolunda Son Dönemde Yaşanan Tartışmalar

Türk Futbolunda Son Dönemde Yaşanan Tartışmalar

ABONE OL
5 Mayıs 2024 23:11
Türk Futbolunda Son Dönemde Yaşanan Tartışmalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankaraspor ve Nazilli Belediyespor Maçı

Son dönemde alt liglerde yaşanan bahis ve şike iddiaları devam ederken, TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Ankaraspor ve Nazilli Belediyespor arasında oynanan maç büyük yankı uyandırdı. Maçta hiç şut çekilmemesi ve 0-0 beraberlikle sonuçlanmasıyla, Ankaraspor play-off şansı elde ederken Nazilli Belediyespor’un ligde kalması garantilendi. Ancak maçın kulislerinde “anlaşarak berabere oynandı” iddiaları üzerine Türkiye Futbol Federasyonu soruşturma başlattı.

Esenler Erokspor ve Serik Belediyespor Maçı

Ligin son haftasında yaşanan tartışmalı bir başka maç ise Serik Belediyespor ile Esenler Erokspor arasında gerçekleşti. Zirvede yer alan Esenler Erokspor’un 6-0 kazandığı maç, şampiyonluk ipini göğüslemesine rağmen, rakibin genç takımla çıkması tepkilere neden oldu. Serik Belediyespor cephesinden yapılan açıklamalarda, futbolculara teşvik primi teklif edildiği iddiaları gündeme geldi.

Van Spor’un da 2. Lig’deki şampiyonluk mücadelesini etkileyen olaylar yaşandı. Serik Belediyespor’un genç takımla çıkmaya karar vermesi sonucunda sahadan çekilen Van Spor, temiz futbolu desteklediğini belirterek mücadeleyi kaybetmeme kararı aldı.

Esenler Erokspor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan

Esenler Erokspor, Başakşehir’in pilot takımı olarak yükselişe geçti ve 2022’de 2. Lig’e yükseldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da futbol oynadığı dönemde formasını giydiği bu takım, gelecek yıl 1. Lig’de mücadele etme hakkı elde etti. Ancak kulüp çevresindeki teşvik primi iddiaları ve maçlarda yaşanan olaylar gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.