DOLAR 32,4136 0.04%
EURO 34,7632 0.05%
ALTIN 2.379,00-0,01
BITCOIN %
Mersin
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

LGS Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı

LGS Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı

ABONE OL
17 Nisan 2024 18:13
LGS Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca Öğrenci Heyecanla Bekliyor

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için geri sayım başladı. Sınava girecek öğrenciler, sınav giriş belgelerinin yayınlanmasını beklerken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) giriş belgesinin yayınlanacağı tarihi açıkladı.

LGS Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Açıklanacak?

Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, 24 Mayıs 2024’ten itibaren elektronik ortamdan okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Öğrenciler sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleri ile geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulunduracaklar.

LGS Ne Zaman Yapılacak?

2024’te gerçekleştirilecek LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihinin 2 Haziran Pazar olarak belirlendiğini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Tekin, sınavın soru sayısı ve şeklinde değişiklik olmayacağını belirtti. İlk oturumda Türkçe, inkılap tarihi, din kültürü ve yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilere 80 dakika süre verilecek.

Yanlış Cevaplar Nasıl Değerlendirilecek?

Sınavda yanlış cevaplar doğru cevaplarından üçte bir oranında eksiltilerek değerlendirilecek. Her bir öğrencinin her bir alt test için ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.