DOLAR 32,4322 -0.01%
EURO 34,7925 -0.23%
ALTIN 2.429,33-0,22
BITCOIN 20646841,47%
Mersin
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YÖK, YTB ve Maarif Vakfı Arasında Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı

YÖK, YTB ve Maarif Vakfı Arasında Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı

ABONE OL
5 Nisan 2024 18:12
YÖK, YTB ve Maarif Vakfı Arasında Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üst Düzey Yetkililerin Katılımıyla İmza Töreni Gerçekleştirildi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Türkiye Maarif Vakfı arasında eğitim alanında iş birliğini güçlendirecek bir protokol imzalandı. YÖK Başkanlığı’nda düzenlenen imza törenine YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YTB Başkanı Abdullah Eren, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün ve YÖK üyeleri katıldı.

Yükseköğretimde Kalite ve Rekabet Odaklı Çalışmalar

Prof. Dr. Özvar, YÖK’ün Türk yükseköğretim sistemini küresel çapta daha saygın bir konuma taşıma vizyonuyla yoğun gayret gösterdiklerini vurguladı. Kalite, rekabetçilik, yenilikçilik, istihdam ve katma değer odaklı çalışmaların ön planda olduğunu belirten Özvar, üniversitelerin uluslararası alanda daha başarılı olmaları için destek sağladıklarını ifade etti.

Uluslararası İş Birliklerinin Güçlendirilmesi

Özvar, uluslararası alanda eğitim iş birliklerine vurgu yaparak, YTB ve Maarif Vakfı ile güçlerin birleştirilmesinin eğitimde yeni dinamikler kazandıracağını ve kapasite artışına imkan tanıyacağını belirtti. Türkiye’nin bölgesel ve küresel konularda önemli bir aktör olduğunu vurgulayan Özvar, uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiklerini söyledi.

TR-YÖS Sınavıyla Uluslararası Öğrenci Kabulü

Özvar, Türkçe, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde gerçekleştirilen Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı’nın (TR-YÖS) uygulanacağı ülke sayısının 52’ye çıkarıldığını ve sınav merkezi sayısının 78’e yükseltildiğini açıkladı. Türkiye’nin uluslararası öğrencilere kapılarını daha fazla açmayı hedeflediğini belirten Özvar, bu alandaki çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.