DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Mersin
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AB, Çin’in Tıbbi Cihaz Tedarik Pazarındaki Uygulamalarını İnceleyecek

AB, Çin’in Tıbbi Cihaz Tedarik Pazarındaki Uygulamalarını İnceleyecek

ABONE OL
24 Nisan 2024 19:32
AB, Çin’in Tıbbi Cihaz Tedarik Pazarındaki Uygulamalarını İnceleyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AB’nin Uluslararası İhale Mekanizması İlk Soruşturma İçin Devreye Giriyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Çin’in tıbbi cihaz tedarik pazarındaki uygulamalarını incelemek amacıyla ilk kez bir soruşturma başlatıyor. Bu adım, Çin’in Avrupalı şirketlere ve ürünlere karşı haksız ayrımcılık yaptığı endişesini ortaya koyuyor.

Çin’in Yerel ve Yabancı Üreticiler Arasında Adil Olmayan Ayrımcılık Yaptığı İddia Ediliyor

AB’nin açıklamasına göre, Çin’in tıbbi cihaz tedarik pazarında toplanan kanıtlar, ülkenin bu alanda yerli ve yabancı üreticiler arasında adil olmayan biçimde ayrımcılık yaptığını gösteriyor. Çin’in bu pazarda AB ve diğer yabancı ülke firmalarını dışlayarak pazarı kapattığı belirtiliyor.

AB, Çin’e Karşı İhale Mekanizmasıyla Karşılık Vermeye Hazırlanıyor

Çin makamlarına iletildiği iddia edilen bu duruma tatmin edici bir yanıt alamayan AB, yeni ihale mekanizmasıyla karşılık vermeye karar verdi. Bu süreç, ülkelerin yerli tedarikçileri haksız biçimde tercih etmelerini engellemek amacıyla kurulan uluslararası tedarik mekanizması kapsamındaki ilk soruşturma olma özelliğini taşıyor.

Sonuç olarak, soruşturma sonucunda AB ülkelerindeki kamu ihalelerine teklif veren Çinli tıbbi cihaz şirketlerine kısıtlamalar getirilmesi olasılığı bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.