DOLAR 32,6012 0.38%
EURO 34,7988 0.17%
ALTIN 2.503,390,78
BITCOIN %
Mersin
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsveç’teki Türk hasta yurda getiriliyor

İsveç’teki Türk hasta yurda getiriliyor

ABONE OL
26 Nisan 2020 13:23
İsveç’teki Türk hasta yurda getiriliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsveç’in Malmö kentinde, yeni tip koronavirüs (COVID-19) testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek eve gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken’in, kızları Samira ve Leyla Gülüşken’in sosyal medyadan yayımladığı yardım çağrısına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yanıt verdi.

Samira Gülüşken, sosyal medyadan paylaştığı “Ailemle birlikte İsveç’te yaşıyoruz. Babam 11 gün önce ateşi yükselip nefes darlığı yaşamaya başladı, endişe edip hastaneyi aradık ama maalesef gelmediler ve bizleri geçiştirdiler. Her gün defalarca aradık ama bize dönüş sağlamadılar” mesajıyla yardım istedi.

Leyla Gülüşken de kayda aldığı bir video ile yardım çağrısında bulunurken, paylaştığı görüntüler kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Koca’dan “İsveç’e geliyoruz” mesajı

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, sosyal medyadan babası için yardım çağrısında bulunan Leyla Gülüşken’e müjdeli haberi verdi.

Söz konusu paylaşımında, İsveç’e gidecek ambulans uçağın ve sağlık ekibinin fotoğrafını da paylaşan Koca, şunları kaydetti:

“Sevgili Leyla, sesini duyduk. Ambulans uçağımız saat 06.00’da havalanıyor, İsveç’e geliyoruz. Tüm Türkiye, böyle bir dönemde, uzakta olmanıza üzüldük. Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın, bütün halkımızın geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Çok sevgiler.”

Samira Gülüşken de Bakan Koca’nın söz konusu paylaşımına, “Sayın Bakanım; başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve siz olmak üzere yardımı olan herkese minnettarız. Rabbim sizleri milletimizin başından eksik etmesin.” sözleriyle teşekkür etti.

“Bugün tekrar Türk oluşumuzla gurur duyduk”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Twitter hesabından yaptığı, “İsveç’te yaşayan vatandaşımız Emrullah Gülüşken, COVID-19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmedi. Devletimiz elbette bu duruma duyarsız kalmadı. Emrullah Bey’i ambulans uçakla ülkemize getiriyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimiz için çalışıyoruz.” paylaşımına da yanıt veren Gülüşken, şunları kaydetti:

“Bugün tekrar Türk oluşumuzla gurur duyduk. Yetkililer bizimle iletişimi bir an olsun kesmedi. Türkiye’den Malmö’ye uçak kaldırıldı ve bulunduğumuz yerden havalimanına ambulans gönderileceği bildirildi. Allah devletimize zeval vermesin.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı vermişti

Türkiye’nin Stokholm Büyükelçiliği ile Yurtdışı Akraba ve Topluluklar Başkanlığı, Gülüşken ailesi ile irtibata geçerken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Samira Gülüşken’i arayarak, 47 yaşındaki babası Emrullah Gülüşken’in sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı.

Geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Emrullah Gülüşken’in 4 çocuğuyla birlikte Türkiye’ye getirilmesi için ambulans uçak gönderilmesi talimatı verdiğini duyurdu.

Gülüşken’in, çocukları Samira, Leyla, Emir Ali ve Mahmut ile birlikte ambulans uçakla İsveç’ten Antalya’ya getirileceği öğrenildi.

“COVID-19 teşhisi konuldu. Buna rağmen babamı eve gönderdiler”

Leyla Gülüşken, babasının 13 gün önce hastalandığını, hastaneyi aramalarına rağmen olumlu bir cevap alamadıklarını belirtmişti.

Babasının durumu ciddileşmeye başlayınca tekrar hastaneyi aradıklarını kaydeden Gülüşken, “Eve doktor gelip babamı kontrol ettikten sonra, ambulansı arayıp hastaneye kaldırılmasını istedi. Hastaneye kaldırıldıktan sonra COVID-19 teşhisi konuldu. Buna rağmen babamı eve gönderdiler.” ifadelerini kullanmıştı.

Tekrar hastaneye müracaat etmelerine rağmen sonuç alamadıklarını aktaran Gülüşken, ”Dün babam biraz daha kötüleşince ambulansı aradık, ambulans geldi ve aradığımız için bize çıkıştılar. Bu hastalığa bir şey yapamayacaklarını söylediler. Biz de bu hastalığın tedavisi olmadığını ama babamın hastanede yatması gerektiğini ve bizim sağlığımızın tehlikeye atıldığını söyledik.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.