DOLAR 32,5893 0.23%
EURO 34,8257 0.45%
ALTIN 2.415,01-0,71
BITCOIN 2154329-0,04%
Mersin
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SEO Yarışması 2022

SEO Yarışması 2022

ABONE OL
21 Mart 2022 13:35
SEO Yarışması 2022
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’den bir gurup SEO Uzmanın bulunduğu Facebook SEO Analiz gurubu, Sektöre hareketlilik getirmek ve kendini ispat etmek isteyen SEO Uzmanlarına yönelik bir SEO Yarışması düzenledi. Bu yarışma SEO Analiz Google sıralama yarışması kelime öbeğinde yarışmacılar arasında en üst seviyeyi alan yarışmacının kazanacağı bir yarışma haline geldi.

SEO Yarışmasına 55 Yarışmacı katıldı, Yarışma başlangıçta küçük ödüller vaad ediyordu fakat sponsorların artması ile birinci gelecek olan yarışmacıya 10.000TL Türk lirasına kadar ödülün artacağı belirtildi.

SEO Analiz Google Sıralama Yarışması

Yarışma sponsorları içinde bir çok SEO Uzmanın yanında, ajanslar ve hosting şirketleri de girdi.. Herkes çorbaya bir tuz ekledi ve yarışmacılara sadece mücadele vermek kaldı.

Yarışmaya önce başlayan ve experd domain alan kullanıcalar avantaj sağladı. Bizde https://kenankahya.com.tr/adresi ile yarışmaya katıldık fakat domain değişikliği sebebi ile çok geç başlangıç yapmak durumunda kaldık. Bana göre SEO Uzun soluklu bir strateji olduğundan alışık olmadığım bir SEO Stratejisi ile aşırı bağlantı alarak ilerlemek durumunda kalıyorum.

Yarışmada Saldırılar, Hacklinkler havada uçuşuyor diyebiliriz. Bu yarışma ile çok enteresan bir durum ile de karşılaştım. Gerçekten çok enteresan insanları da tanımış oldum. Canım Türkiyem herkesin en iyi SEO Uzmanı olduğu, Herkesin en iyisini yaptığı kimsenin kimseye tolerans tanımadığı ve SEO Sektöründe çok enteresan karakterlerin olduğunu gözlemliyorum..

 

Yarışma Tüm hızı ile devam ediyor…

 

Şimdi yazı biraz daha kıymetli olsun diye, SEO Analizi yapabileceğiniz Semruhsh SEO Analiz aracını anlatacağım. Bu kısımın okuyup bilgi alabilirsiniz.

 

Semrush SEO Analiz Aracı

Semrush nedir? Bu ne işe yarıyor?

SEO kampanyalarınızdan en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız, Semrush’a kaydolmayı düşünmelisiniz. Bu araç 45’in üzerinde özelliğe sahiptir ve daha küçük ajanslar için tüm temelleri kapsayabilir. Örneğin, rekabetçi araştırma, anahtar kelime araştırması, ücretli anahtar kelime araştırması, proje takibi ve daha fazlasını sunar. Ancak, öğrenme eğrisi oldukça diktir ve kullanıcı arayüzünde gezinmek diğer yazılımlar kadar kolay değildir.

Semrush’ın raporlama aracı, web siteniz için en iyi içeriği oluşturmanıza ve içeriği optimize etmenize yardımcı olabilir. Google arama sonuçlarındaki sıralamanızı kontrol edebilir ve hangi sayfaların en üstte olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca toplam anahtar kelimelerinizin ve organik trafiğinizin bir tahminini de alabilirsiniz. Semrush Sensörü, arama algoritmasındaki değişiklikleri ve ayrıca PPC anahtar kelime maliyetlerinizi bile izleyebilir. SEO’nuzu manuel olarak gözden geçirmek istiyorsanız, anahtar kelimelerinizin ve projelerinizin bir listesini dışa aktarabilirsiniz.

Semrush, ücretli arama özelliğine ek olarak alan analizi de sunar. Herhangi bir etki alanının yetki puanını gösterir. İçeriğinizin herhangi bir geri bağlantı fırsatı olup olmadığına karar vermenize yardımcı olur. Örneğin, iyi bir harici bağlantı, arama performansınızı artırabilir. Semrush’ın ‘alan genel bakış’ bölümü, alan adının yetkisi hakkında genel bir fikir edinmek için herhangi bir alanın URL’sini girmenize olanak tanır.

Dijital Pazarlamacılar İçin SEMrush Özellikleri

SEO stratejinizi daha da etkili hale getirmek istiyorsanız, SEMrush kullanmak için harika bir araçtır. Backlink analizi özelliği, sitenizin yüksek kaliteli bağlantılara sahip olup olmadığını size gösterecektir. SEMrush ayrıca sayfalarınızı iyileştirmeniz için size önerilerde bulunacaktır. İster içeriğinizin kalitesini artırmaya, ister bağlantı profilinizi optimize etmeye ihtiyacınız olsun, SEMrush size yardımcı olacaktır. Aracın kontrol paneli, kullanışlı özellikler ve müşteri desteğine bağlantılar ile yüklenmiştir.

SEMrush ile ilgili en iyi şeylerden biri, size hangi anahtar kelimelerin ve sayfaların iyi performans gösterdiğini ve hangilerinin olmadığını göstermesidir. Bu şekilde, kendi sonuçlarınızı rakiplerinizle karşılaştırabilirsiniz. SEMrush’ın anahtar kelime konumu özelliği, iyileştirme fırsatlarını belirlemenin ve hangi anahtar kelimelerin hala iyi durumda olduğunu belirlemenin harika bir yoludur. Aracı kullanarak beş alanı ve URL’yi karşılaştırabilir, böylece hangilerinin daha iyi performans gösterdiğini belirleyebilirsiniz.

Anahtar kelime performansını izlemenin yanı sıra SEMrush, içeriğinizi arama motorları için optimize etmenize de yardımcı olur. Hangi anahtar kelimelere sahip olduğunuzu ve hangilerini hedeflemeniz gerektiğini görebilirsiniz. Content Analyzer özelliği, hangi sayfaların ve anahtar kelimelerin popülerlik kazandığını ve trafik oluşturduğunu belirleyecektir. SEO Yazma Yardımcısı özelliği, içeriğinizi ilgili anahtar kelimeler için optimize etmenize ve ayrıca intihal olup olmadığını kontrol etmenize yardımcı olur. Bu, SEMrush’ın dijital pazarlamacılar için mükemmel bir araç olduğu anlamına gelir.

Semrush Etki Alanına Genel Bakış – Rakiplerinizin Web Sitelerini Analiz Edin

Semrush Etki Alanına Genel Bakış raporu, rakiplerinizin web sitelerinin geniş bir görünümünü sunar. Aracı, organik ve ücretli anahtar kelimelere dayalı olarak her bir web sitesinin güçlü ve zayıf yönlerini analiz etmek için kullanabilirsiniz. Ek olarak, anahtar kelimelerine, alt klasörlerine ve görüntülü reklamlarına göre belirli alanları bulmak için arama işlevini kullanabilirsiniz. Rakiplerinizin web sitelerinin performansını izlemenin kapsamlı ve kullanıcı dostu bir yoludur.

SEMrush Etki Alanına Genel Bakış aracı, kendi etki alanınız hakkında bilgi toplamanıza da olanak tanır. Ücretli ve organik trafiğin bir analizini sağlar. Araç, bir web sitesinin her ay aldığı trafik miktarını anahtar kelime sayısına ve ortalama TO’larına göre hesaplamak için bir algoritma kullanır. Hatta sosyal medya üzerinden sitenizi kaç kişinin ziyaret ettiğini öğrenebilir, bu da trafiğinizi artırabilir. Araç, web sitenizi kaç kişinin ziyaret ettiğini gösterdiği için özellikle e-posta kampanyaları için yararlıdır.

Semrush Etki Alanına Genel Bakış aracı, rakiplerinizin web sitelerini analiz etmenize de olanak tanır. Bu size web sitenizin ne kadar organik trafik ve ücretli trafik aldığını gösterecektir. Veritabanında 120 milyon anahtar kelime bulunan SEMrush’ın algoritması, rakiplerinizin kampanyalarındaki boşlukları belirlemenize ve bunları kapatmanıza yardımcı olacaktır. Rakiplerinizin sizden daha iyi neler yaptığını görmek istiyorsanız, bu araç SEO kampanyanız için olmazsa olmazdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.