DOLAR 32,5895 0.35%
EURO 34,8642 0.35%
ALTIN 2.493,630,39
BITCOIN 21166893,46%
Mersin
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sırpça Türkçe Çeviri

Sırpça Türkçe Çeviri

ABONE OL
15 Kasım 2022 13:13
Sırpça Türkçe Çeviri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Dünya genelinde yaklaşık 12 milyon kişi tarafından konuşulan Sırpça kendi içerisinde lehçelere ayrılır. Dönemler itibariyle zamanla Kiril ve Latin alfabesinin kullanıldığı dil Makedonya, Hırvatistan, Karadağ, Bosna Hersek, Sırbistan gibi ülkelerde kullanılır. Dilin yazılı örneklerine ilk olarak 11. Yüzyılda rastlanmıştır. Dilde Kiril alfabesinin olması sebebiyle çevirilerde profesyonelliğe ihtiyaç duyulur. Bu nedenle Sırpça Türkçe çeviri yapacak olan tercümanların özenle seçilmesi gerekir.

 

İki ana lehçeye ayrılan Sırpça Torlakian ve Shtoktavian lehçeleri ile bilinir. Prestijli bir dil olan Sırpça standart ve edebi dil versiyonlarına sahiptir. Yapısal olarak incelendiğinde dil Yunanca, Macarca, İtalyanca, Türkçe ve Almanca dillerinden kelimeler almıştır. Bu sayede diller arasında tercüme yapmak biraz daha kolay olabilir. Önemli olan nokta çeviriyi yapacak olan tercümanın bu dillerde ana dil seviyesinde bilgisinin bulunmasıdır. Yapılan araştırmalara göre Sırpçaya Türkçeden yaklaşık 8000 kelime geçtiği belirtilir. En fazla Türkçenin söz varlığına katkıda bulunduğu Sırpça hem Kiril hem de Latin alfabesinin izlerini barındırır.

 

Türkçe Sırpça Çeviri

Hint Avrupa dil ailesinin Baltık Slav dillerinden olan Sırpça bölgeye sık göç edilmesi sebebiyle farklı alanlara yayılmıştır. Sırp dilinin gelişimine katkıda bulunan en önemli bölgenin Doğu Hersek olduğu belirtilir. Sırbistan civarında nüfusun sürekli artışta olması dili kullanan kişi sayısını da artırmıştır. Ülkeler arasında anlaşmaların ve ziyaretlerin yapılması da dilin gelişmesine katkıda bulunmuştur. Özellikle Türkçe Sırpça çeviri tıp, hukuk, ticaret, finans gibi pek çok alanda kullanılır. Türkiye ile Sırbistan arasındaki ithalat ve ihracatın gelişmesi Sırpça teknik çeviriyi daha fazla kullanılır hale getirmiştir. Teknik ve diğer tüm tercümeleri hatasız şekilde yapabilmek için uzman çevirmenler ile çalışmak gerekir. Bu sayede metnin kalitesi daima yüksek olacaktır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.