DOLAR 32,3814 0.18%
EURO 35,0112 -0.23%
ALTIN 2.324,820,24
BITCOIN 2257475-1,12%
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sürdürülebilir çevre çalışmalarıyla MAPFRE

Sürdürülebilir çevre çalışmalarıyla MAPFRE

ABONE OL
28 Haziran 2020 13:07
Sürdürülebilir çevre çalışmalarıyla MAPFRE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sigorta’ya iki sertifika birden MAPFRE Sigorta, enerji tasarrufu, geri dönüşüm, ofis içi plastik kullanımının azaltılması, çevre bilincinin artırılması ve atık dönüşümünün teşvik edilmesi gibi konularda yaptığı çalışmalar sonucunda hem Yeşil Ofis Sertifikası hem de ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikasını alarak sürdürülebilir çevre konusundaki hassasiyetini bir kez daha ortaya koydu.

Çevreye yönelik konularda aktif rol alan, enerji verimliliği ve iklim değişikliği alanında çeşitli çalışmalar yürüten MAPFRE Sigorta, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) iş birliğiyle “Yeşil Ofis Hareketi” kapsamında hayata geçirdiği uygulamalar ve farkındalık çalışmalarıyla Yeşil Ofis Sertifikası aldı. Yanı sıra MAPFRE Sigorta, global çevre yaklaşımı kapsamında başvurduğu ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikasını alarak globalde faaliyet gösterdiği toplam 45 ülke içerisinde ISO 14001 sertifikasını alan 9. ülke oldu.

Yeşil Ofis uygulamaları kapsamında sürekli olarak farkındalık çalışmaları gerçekleştiren MAPFRE Sigorta, ofis içinde kâğıt, elektrik, ısı ve su tasarrufuna yönelik projeler geliştirerek yüzde 24 oranında enerji tasarrufu sağladı. Çalışanlarını atık oluşmaması için daha az tüketime yönlendiren ve geri dönüşüm eğitimleri veren MAPFRE Sigorta, ofis içerisindeki pek çok alanda tasarruf konusunda iletişim çalışmaları yerleştirdi. MAPFRE Sigorta Yeşil Ofis Hareketi çerçevesinde farkındalık oluşturmak için hayata geçirdiği projeler kapsamında ise yüzde 15 enerji tasarrufu sağladı.

Tüm iş süreçlerimizin odağında sürdürülebilirlik var”

Sertifikalarla ile ilgili değerlendirmede bulunan Kurumsal İletişim Müdürü Pınar Gökgöl Gümüş, faaliyetlerini büyük bir sorumluluk ve titizlikle sürdürülebilir çevre politikaları izleyerek gerçekleştirdiklerini söyledi. Gümüş, “İklim değişikliği yönetimi, enerji tasarrufu, çevrenin korunması gibi konularda çalışmalarımızı sürdürüyor, şirketimizde çevresel sürdürülebilirliğe uygun bir kültür oluşturuyoruz. Genel Müdürlük ofisimiz zaten Leed Gold sertifikasına sahipti, bununla yetinmeyip WWF’in ofislerde tasarruf ve iyileştirmeye odaklanan Yeşil Ofis programına da dâhil olduk. Bu doğrultuda ofis içinde kâğıt, su, elektrik sarfiyatını azaltacak çok sayıda aksiyon geliştirdik. Plastik su şişelerini hayatımızdan tamamen çıkardık, geri dönüşümü, doğru klima kullanımını teşvik eden çok çeşitli iletişim kampanyaları yürüttük. Sadece ofiste değil evde de uygulanabilecek önerilerle çalışma arkadaşlarımızda ve diğer paydaşlarımızda önemli bir farkındalık yarattık” dedi.

MAPFRE Sigorta globalde ISO 14001 sertifikasını alan 9. ülke

MAPFRE Sigorta Güvenlik ve Çevre Müdürü (CSO) Tuncay Kebeli ise “MAPFRE Sigorta olarak çevre bilincinin artırılması ve atık dönüşümün teşvik edilmesi konusunda önemli çalışmalar yapıyoruz. ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi kapsamında da 2019 yılının başından bu yana yaptığımız çalışmalarla atıkların kontrolü, ayrıştırılması ve ilgili kurumlara iletilmesi konusunda çalışmalarımızı tamamladık. 2019 yılının aralık ayında ise şirket dâhilinde iç tetkiklerimizi tamamlayarak, sertifikasyon denetimine hazır hale geldik. Dış denetim firması tarafından dokümantasyon ve saha denetimlerimizin gerçekleştirilmesi sonrasında sertifika kuruluna başvurduk ve Ocak 2020 tarihi itibarıyla ISO 14001:2005 Çevre Yönetim Sistemi sertifikasını almaya hak kazandık. MAPFRE’nin globalde faaliyet gösterdiği toplam 45 ülke içerisinde ISO 14001 sertifikasını alan 9. ülke olduk. Bu bizim için oldukça kıymetli. MAPFRE Sigorta olarak sürdürülebilirliği DNA’mıza kodluyoruz. Bu bakış açısıyla da iş süreçlerimizi yönetmeye devam edeceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.