DOLAR 32,5383 0.09%
EURO 35,0863 0.49%
ALTIN 2.440,560,10
BITCOIN 2034538-2,00%
Mersin
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TBMM Genel Kurulu, 16 Nisan’da Çalışmalarına Devam Edecek

TBMM Genel Kurulu, 16 Nisan’da Çalışmalarına Devam Edecek

ABONE OL
14 Nisan 2024 20:08
TBMM Genel Kurulu, 16 Nisan’da Çalışmalarına Devam Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçim Sonuçlarına Yönelik İtirazlar Gündemi Etkiledi

TBMM Genel Kurulu, 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle 2 Nisan’da toplanmak üzere çalışmalarına bir ay ara vermişti. Ancak seçim sonuçlarına yönelik itirazların yoğunluğu nedeniyle 2-3 ve 4 Nisan’da Ankara’ya dönemedi. Bu durum, TBMM Başkanlık Divanı oluşturulmadan açılmamasına neden oldu. Araya Ramazan Bayramı tatilinin girmesiyle birlikte seçim için verilen ara 16 Nisan’a kadar uzadı.

Enerji Alanındaki Yasa Teklifi Gündemde

TBMM Genel Kurulu’nun 16 Nisan’da yeniden açılması bekleniyor. Gündemde ise enerji ile ilgili düzenlemeler içeren yasa teklifinin ele alınması bulunuyor. Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne göre, yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğalgazın Türkiye’de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanması öngörülüyor.

Enerji Verimliliğine Destek Projeler

Enerji verimliliğinin artırılması için hazırlanan projelere de destek verilecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından belirlenen projeler, 15 milyon lirayı geçmemek kaydıyla bedellerinin en fazla yüzde 30’u oranında desteklenecek. Ayrıca, yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak ilan edilen bölgelerde imar planı yapılmaksızın enerji üretim santralleri kurulabilecek.

Elektrik Hizmetlerinin Güvencesi

OHAL kararı alınan veya afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde, elektrik hizmetlerinin kesintisiz sağlanabilmesi için geçici süreli elektrik enerjisi talepleri belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde karşılanacak. TBMM’nin açılmasıyla birlikte siyasi partilerin grup toplantıları da gerçekleştirilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.