DOLAR 38,4556 0.05%
EURO 43,9641 -0.02%
ALTIN 4.093,39-0,94
BITCOIN 36477951,16%
Mersin
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kuzey Amerika’da Keşfedilen Lobopodian Canlısı Bilim Dünyasını Şaşırttı

Kuzey Amerika’da Keşfedilen Lobopodian Canlısı Bilim Dünyasını Şaşırttı

ABONE OL
27 Haziran 2024 16:47
Kuzey Amerika’da Keşfedilen Lobopodian Canlısı Bilim Dünyasını Şaşırttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lobopodian Canlısının Keşfi

1983 yılında Yoho Ulusal Parkı’nda bulunan 10 bin fosil arasında yer alan Lobopodian adlı canlının kalıntıları, bilim dünyasında büyük bir merak uyandırdı. Uzun yıllar önce yaşamış olan bu canlının kimliği belirlenememişti.

Lobopodian’ın Özellikleri

Lobopodian, uzun bir gövdeye, sırtında dışarı doğru çıkıntı yapan sivri uçlu kısa bacaklara ve vücudunun ön kısmında tüylere benzer uzantılara sahip bir yapıya sahipti. Araştırmacılar, bu deniz canlısının evrim sürecini tam olarak anlamadıklarını belirtiyorlar.

Kambriyen Patlaması ve Evrim

Lobopodian canlının fosilleri incelendiğinde, vücudunun farklı bölümlerinin omurgasız canlılara benzer işlevleri yerine getirdiği görüldü. Bu canlının, yaklaşık 530 milyon yıl önce gerçekleşen Kambriyen patlamasının bir sonucu olarak evrimleşmiş olabileceği düşünülüyor.

Durham Üniversitesi’nden paleontoloji profesörü Profesör Harper, Kambriyen patlamasının gezegenimizdeki yaşam tarihindeki en önemli olaylardan biri olduğunu vurgulayarak, bu patlamanın ardından deniz hayvanlarının gelişmesine olanak tanıdığını belirtiyor.

Lobopodian ve Oksijen Seviyeleri

Araştırmacılar, artan oksijen seviyelerinin lobopodian gibi daha büyük ve karmaşık canlıların evrimleşmesine katkı sağlamış olabileceğini düşünüyor. Kambriyen patlamasının ardından hayvanlarda görme yeteneği, bacaklar ve yırtıcı-av ilişkilerinin gelişmeye başladığı belirtiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.