Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhlis Cem Ar, kan, kemik iliği ve lenf bezinde ortaya çıkan lösemi, lenfoma ve multipl miyelomun, hematolojik kanserler olarak isimlendirildiğini belirtti. Nedenleri tam olarak bilinmeyen bu kanser türlerinde belirtilerin önemsenmesi ve erken tanının yaşamsal önem taşıdığını vurguladı. Belirti bulgulara yönelik farkındalığın artırılmasının ve tanının hızlı konulmasının tedavi başarısında büyük önem taşıdığını ifade etti.
Tıbbın çeşitli alanlarında yapay zeka teknolojilerinin tanı ve tedavide rol almaya başladığını dile getiren Prof. Dr. Ar, yapay zekanın hekimlere destek olan, yol gösterici ve tamamlayıcı bir rol üstlendiğini belirtti. Özellikle tümörlerin tanı ve tedavi protokollerinde yapay zekanın önemli bir yer edindiğini vurguladı.
Türk Hematoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emin Kaya da yapay zeka algoritmalarının kanser hücrelerini hızlıca tespit ederek tedavi süreçlerini kişiye özel hale getirdiğini belirtti. Yapay zeka destekli mikroskop analizlerinin kan hücrelerini detaylı ve hızlı bir şekilde incelediğini, lösemi gibi kan kanserlerinin erken teşhisinde büyük önem taşıdığını vurguladı.
Prof. Dr. Kaya, her hastanın biyolojik yapısının farklı olduğunu ve yapay zeka uygulamalarının hastaların genetik profillerine göre en uygun tedaviyi belirlemede kritik bir rol oynadığını söyledi. Bu sayede tanı konulması ve tedavi planlamasının hızlandığını ve hastaların tedavi şansının arttığını belirtti.
SPOR
14 Aralık 2024EĞİTİM
14 Aralık 2024SPOR
14 Aralık 2024SPOR
14 Aralık 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.