DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21695751,30%
Mersin
24°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’de Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri Coşkuyla Başladı

Edirne’de Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri Coşkuyla Başladı

ABONE OL
4 Mayıs 2024 21:25
Edirne’de Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri Coşkuyla Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yağmura Rağmen Şenlikler Akşam Saatlerinde Başladı

Edirne’de 4-5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava ve Hıdrellez şenlikleri, kent merkezinde öğle saatlerinde sağanak yağışın etkisiyle akşam saatlerinde başladı.

Er Meydanı’nda Dans ve Güreş Gösterileri

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin de yapıldığı Er Meydanı’nın bulunduğu tarihi Sarayiçi yarımadasında kurulan festival alanında dans grupları sahnede vatandaşları coştururken, yöresel kıyafetler giyen Roman vatandaşlar da festivale katılanlarla dans etti.

Dilekler Ağaca Asıldı

Festivalin en renkli anlarından biri ise dileklerin ağaca asılmasıydı. Vatandaşlar, festival alanında oluşturulan bölgede gerçekleşmesini istedikleri dileklerini renkli kağıtlara yazıp ağaca astı. Bazıları ise dilekleriyle birlikte dans ederken fotoğraf çektirdi.

Coşkulu Katılımcılar

Şenliğe katılanlardan Oğuzhan Konuk, “Edirne’de her gün böyle olduğu için alışığız. Hava durumu bugün biraz engelledi ama geç de olsa başladı. Eğlenmeye geldik, 9/ 8’lik şarkılarla coşacağız” dedi. Roman mahallesi sakinlerinden Tuncay Derebeyi ise, “Kakava’nın başlaması bizi çok mutlu ediyor. İçimizde çok büyük bir coşku var” diye konuştu.

Kakava’nın Yarını

Festival yarın, büyük Kakava ateşinin yakılmasıyla devam edecek. Gün boyu sürecek festivalin ardından pazartesi sabaha karşı Tunca Nehri kıyısında dilekler tutulup ağaçlara asılıp nehre atılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.