DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon): Orta Doğu’daki Güvenlik Meseleleri

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon): Orta Doğu’daki Güvenlik Meseleleri

ABONE OL
8 Mart 2024 17:11
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon): Orta Doğu’daki Güvenlik Meseleleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CENTCOM Komutanı Kurilla, Senato’ya 2025 Savunma Bütçesi Hakkında Konuştu

ABD Savunma Bakanlığı, CENTCOM Komutanı Kurilla’nın Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’nde 2025 bütçe yılı için savunma konularıyla ilgili yaptığı açıklamayı duyurdu.

Merkez Bölge (Orta Doğu) İstikrarsızlıkla Karşı Karşıya

Kurilla, Orta Doğu’nun son 50 yılın en istikrarsız güvenlik meseleleriyle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, kriz ve rekabetin bir araya gelmesinin ABD’ye karşı tehdit oluşturabileceğini belirtti. Gazze’deki durumun bölgedeki istikrarsızlığa neden olduğunu dile getirdi.

İran’ın Bölgedeki Rolü

General Kurilla, İran’ın Orta Doğu’daki durumdan faydalandığını ve bölge ülkeleriyle entegrasyonu artırmaya çalıştığını belirtti. İran’ın vekil güçleriyle bölgeyi yeniden şekillendirme çabalarının ABD ve küresel açıdan tehdit oluşturabileceğini ifade etti.

Afganistan ve DEAŞ/H Tehdidi

Kurilla, terör örgütü DEAŞ/H’nin Afganistan’da ABD ve Batı çıkarlarına saldırı yapma kapasitesi ve niyetinin sürdüğünü vurgulayarak, Afganistan’da saldırı riskinin arttığına dikkat çekti. Bölgedeki ortaklarla iletişimin önemini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.