DOLAR 32,4193 -0.1%
EURO 34,8566 0.21%
ALTIN 2.440,550,11
BITCOIN %
Mersin
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze’deki Şifa Hastanesinde Toplu Mezar Skandalı

Gazze’deki Şifa Hastanesinde Toplu Mezar Skandalı

ABONE OL
16 Nisan 2024 17:10
Gazze’deki Şifa Hastanesinde Toplu Mezar Skandalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şifa Hastanesi Avlusunda İnsanlık Dramı

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yayınlanan videoda, İsrail askerlerinin baskın düzenlediği Şifa Hastanesi’nde yapılan çalışmalar gündeme bomba gibi düştü. Sağlık Bakanlığı Acil Durum Komitesi Üyesi Mutasım Salah, hastanenin ön bahçesinde bulunan toplu mezardan çıkarılan 10 cenazeyle ilgili şoke edici detayları aktardı.

Kimlik Tespiti ve Hukuki Süreç Devam Ediyor

Salah, cenazelerin kimlik tespiti ve hukuki işlemlerinin tamamlanmasıyla defnedileceğini belirtirken, cenazelerin çürümüş ve vücut parçalarından oluştuğunu, bazılarının ise kadınlara ait olduğunu ifade etti.

Uluslararası Toplumdan İsrail’e Sert Tepki

Hamas’ın açıklamasında, uluslararası toplumun sessizliğine dikkat çekilerek, İsrail’in bu tür uygulamalarının sınırsız olduğu vurgulandı. Uluslararası kurumların savaş suçu olarak nitelendirdiği durum, ciddi tepkilere neden oldu.

Felaketin Boyutu

Gazze’de yaşanan insani kriz giderek derinleşirken, İsrail’in saldırıları neticesinde binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği, yaralandığı ve evsiz kaldığı belirtildi. Sivil yerleşim yerlerinin ve hastanelerin hedef alınması, bölgede büyük bir insani felakete yol açtı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.