DOLAR 32,4026 -0.14%
EURO 34,8126 0.15%
ALTIN 2.443,000,19
BITCOIN %
Mersin
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Ordusu Gazze’de Esir Alınan İsrailli Elad Katzir’in Cesedine Ulaştı
  • Son Vakit Haber
  • Dünya
  • İsrail Ordusu Gazze’de Esir Alınan İsrailli Elad Katzir’in Cesedine Ulaştı

İsrail Ordusu Gazze’de Esir Alınan İsrailli Elad Katzir’in Cesedine Ulaştı

ABONE OL
6 Nisan 2024 17:11
İsrail Ordusu Gazze’de Esir Alınan İsrailli Elad Katzir’in Cesedine Ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrailli Esirin Cesedi İsrail’e Geri Getirildi

İsrail ordusu, Gazze’de Elad Katzir isimli bir İsrailli esirin cesedine ulaştığını ve cesedin İsrail’e götürüldüğünü açıkladı. Katzir’in cesedi, Han Yunus’ta ordu ve İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet’in (Şabak) istihbaratı sayesinde bulundu.

Kimlik Belirleme İşlemi Yapıldı

Şin-Bet ve ordu, cesedin adli tıptaki kimlik belirleme işleminin ardından Katzir’in ailesini durumdan haberdar etti. Elad Katzir’in annesi Hanna, Gazze sınırı yakınındaki Kibbutz Nir Oz yerleşiminden esir alınmıştı. Baba Avraham ise olayda hayatını kaybetmişti.

Filistinli Grubun Yayınladığı Görüntüler

Gazze’deki Filistinli direniş grubu İslami Cihad Hareketi’nin silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri, Elad Katzir ve Gadi Mozes isimli iki esirin görüntülerini 20 Aralık’ta yayınlamıştı. Görüntülerde Katzir, İsrail ordusunun füzeleri nedeniyle tehlikede olduklarını belirtmişti.

Ölü ve Canlı İsrailli Esirler

İsrail makamlarına göre, Gazze Şeridi’nde, bazıları hayatta bazıları ise ölü olan 136 İsrailli esir bulunuyor. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda öldürülen İsrailli esir sayısının 70’i geçtiğini duyurmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.