DOLAR 32,4837 0.06%
EURO 34,8876 0.09%
ALTIN 2.436,210,06
BITCOIN 2059623-0,24%
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İran’a Karşı Ortak Tatbikat Gerçekleştirdi
  • Son Vakit Haber
  • Dünya
  • İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İran’a Karşı Ortak Tatbikat Gerçekleştirdi

İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İran’a Karşı Ortak Tatbikat Gerçekleştirdi

ABONE OL
11 Nisan 2024 17:09
İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İran’a Karşı Ortak Tatbikat Gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ve GKRY Hava Kuvvetleri, Olası İran Saldırısını Simüle Ettikleri Tatbikatı Tamamladı

İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) hava kuvvetleri, İran’a yönelik olası bir saldırıyı simüle eden ortak tatbikat gerçekleştirdi. İsrail ordusu radyosuna göre, tatbikat son birkaç gün içinde gerçekleştirildi. Tatbikatın, İran’a karşı bir saldırı senaryosu üzerinde çalışmak amacıyla düzenlendiği belirtildi.

İsrail’in Tatbikatlarına Ara Verip Yeniden Başlamasının Nedeni

İsrail Hava Kuvvetleri’nin Gazze Şeridi ve Lübnan’daki saldırılarla meşgul olması nedeniyle 6 ay önce tüm tatbikatları askıya aldığı fakat Tahran’ın tehditleri altında tatbikatlara yakın zamanda tekrar başladığı ifade edildi.

İran’a Yönelik Önceki Saldırı ve Tehditler

İsrail, İran’ın Şam’daki büyükelçilik yerleşkesinde bulunan konsolosluk binasına 1 Nisan’da hava saldırısı düzenlemiş ve saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan 2’si general rütbesinde toplam 7 İranlı yetkili hayatını kaybetmişti. İran, saldırıya hızlıca misilleme yapacağını duyurmuş ve olaydan ABD’yi de sorumlu tutmuştu.

ABD ve İsrail’den Destek Açıklamaları

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, 10 Nisan’da yaptığı açıklamada, İran topraklarından İsrail’e saldırı düzenlenmesi durumunda İran’ı hedef alacaklarını belirtmişti. ABD Başkanı Joe Biden da aynı tarihte yapmış olduğu açıklamada, olası bir İran tehdidine karşı İsrail’e “sarsılmaz” şekilde desteklerini sürdüreceklerini vurgulamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.