DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kuala Bubon Sahil Kasabasında Tekne Kazası: 6 Arakanlı Müslüman Kurtarıldı
  • Son Vakit Haber
  • Dünya
  • Kuala Bubon Sahil Kasabasında Tekne Kazası: 6 Arakanlı Müslüman Kurtarıldı

Kuala Bubon Sahil Kasabasında Tekne Kazası: 6 Arakanlı Müslüman Kurtarıldı

ABONE OL
20 Mart 2024 17:13
Kuala Bubon Sahil Kasabasında Tekne Kazası: 6 Arakanlı Müslüman Kurtarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkçıların Müdahalesiyle Kurtarıldılar

Sahil kasabası Kuala Bubon’un kıyılarından 16 mil uzaklıkta alabora olan tekneye balıkçıların müdahalesiyle 6 Arakanlı Müslüman kurtarıldı.

Arakan’dan Gelen Arama Kurtarma Operasyonu

Kurtarılan 6 kişi, geçici barınaklara alınırken, diğer Arakanlı Müslümanların durumu hakkında bilgi alınamadı. Ölü, yaralı ve kayıp Arakanlı Müslüman sayıları belirsiz.

Arakan Krizinin Arka Planı

2012 yılında Myanmar’ın Arakan eyaletinde Budistler ile Müslümanlar arasında çıkan çatışmalarda binlerce Müslüman katledilmiş, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verilmişti. 25 Ağustos 2017’de Arakan’daki sınır karakollarına düzenlenen saldırıları bahane eden Myanmar ordusu ve Budist milliyetçiler, kitlesel şiddet uygulayarak yaklaşık 1 milyon Arakanlı Müslümanı Bangladeş’e sürmüştü.

Mülteci Krizi ve Kaçış Yolları

Bangladeş şu an itibariyle 1,2 milyondan fazla Arakanlı Müslüman mülteciye ev sahipliği yaparken, Cox’s Bazar bölgesindeki aşırı kalabalık kamplardan kaçan Arakanlılar, hayatlarını tehlikeye atarak denizde derme çatma teknelerle diğer Müslüman ülkelere ulaşmaya çalışıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.