DOLAR 32,4074 -0.1%
EURO 34,8890 0.25%
ALTIN 2.438,340,00
BITCOIN 2039989-1,53%
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda Küresel Güvenlik Konuları Ele Alındı
  • Son Vakit Haber
  • Dünya
  • NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda Küresel Güvenlik Konuları Ele Alındı

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda Küresel Güvenlik Konuları Ele Alındı

ABONE OL
4 Nisan 2024 17:10
NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda Küresel Güvenlik Konuları Ele Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brüksel’de Asya-Pasifik Ortaklarıyla Toplantı

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın son oturumu, Brüksel’deki karargahta başladı. Müttefik bakanlar, Asya-Pasifik’teki ortakları Avustralya, Japonya, Yeni Zelanda, Güney Koreli mevkidaşlarıyla bir araya geldi.

Stoltenberg’den Güvenlik Açıklamaları

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Güvenliğimizin bölgesel değil, küresel olduğunu biliyoruz. Ukrayna’daki savaş bunu açıkça gösteriyor.” ifadelerini kullandı. Stoltenberg, Rusya’nın Asya’daki müttefikleri olarak saydığı Çin, Kuzey Kore ve İran’ın desteğinin, savaşı sürdürebilmesinde önem taşıdığını belirtti.

Asya-Pasifik İle İşbirliği Önem Kazanıyor

Stoltenberg, Asya-Pasifik’teki dost ülkelerle işbirliğinin öneminin arttığına vurgu yaparak, “Bugün bu amaç doğrultusunda birlikte en iyi şekilde nasıl çalışabileceğimizi tartışacağız.” şeklinde konuştu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’un da katıldığı toplantının, küresel güvenlik konularının ele alındığı önemli bir platform olduğu belirtiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.