DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sigara İçmenin İç Organ Yağlanması Üzerindeki Etkisi Araştırıldı

Sigara İçmenin İç Organ Yağlanması Üzerindeki Etkisi Araştırıldı

ABONE OL
21 Mart 2024 17:14
Sigara İçmenin İç Organ Yağlanması Üzerindeki Etkisi Araştırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kopenhag Üniversitesi’nden Yapılan Araştırmada Sigara ve İç Organ Yağlanması İlişkisi İncelendi

Adiction dergisinde yayımlanan bir araştırmada, Kopenhag Üniversitesi’nden bilim insanları yaklaşık 1,7 milyon sigara kullanıcısının verilerini inceledi. Araştırma sonuçlarına göre, sigara içmenin iç organ yağlanmasını artırabildiği belirlendi.

Dr. German Carrasquilla: “Sigara İçmeyi Önlemek Kronik Hastalık Risklerini Azaltabilir”

Araştırmanın lideri Dr. German Carrasquilla, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Halk sağlığı açısından bakıldığında, bu bulgular sigara içmeyi önlemeye ve azaltmaya yönelik çabaların önemini güçlendiriyor. Çünkü bu iç organlardaki yağların ve bununla ilişkili tüm kronik hastalıkların azaltılmasına da yardımcı olabilir.” dedi. Carrasquilla, iç organ yağlanması riskini düşürmenin, diğer önemli hastalık risklerini de azalttığını vurguladı.

Uzmanlar Uyarıyor: İç Organ Yağlanması Diğer Hastalıkların Riskini Artırabilir

Uzmanlar, iç organları saran yağlanmanın kalp hastalıkları, diyabet, demans ve felç gibi ciddi sağlık sorunlarıyla ilişkili olduğunu belirtti. Daha zayıf vücut tipine sahip kişilerde dahi önemli ölçüde iç yağlanma olabileceğine dikkat çekilirken, bu durumun da ciddi hastalık riskini artırabileceği uyarısında bulunuldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.