DOLAR 32,4492 -0.13%
EURO 34,7674 -0.64%
ALTIN 2.434,05-0,08
BITCOIN 2066583-1,37%
Mersin
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trump’ın seçim çalışmalarında 122 milyon dolar dolandırıcılık

Trump’ın seçim çalışmalarında 122 milyon dolar dolandırıcılık

ABONE OL
5 Nisan 2021 11:13
Trump’ın seçim çalışmalarında 122 milyon dolar dolandırıcılık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trump'ın seçim çalışmalarında 122 milyon dolar dolandırıcılık

Dış Haberler Servisi

ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyası ekibinin, bağışçıları dolandırdığı ortaya çıktı. New York Times’ın haberine göre, Trump’ın geçen yıl açtığı bağış kampanyasında “Bunu her ay tekrarlayan bir bağış haline getirin” seçeneği varsayılan tercih olarak çıkıyordu.

Seçmenlerin, bu varsayılan tercihi değiştirmek için bazı kutularda hazır gelen işaretleri kaldırması gerekiyordu.

Bu durumu fark etmeden tek seferlik bağış yaptığını sanan binlerce seçmen, sonraki aylarda da kredi kartlarından ilk bağışlarıyla aynı oranda paranın çekildiğini fark etti. Dahası, Demokrat rakibi Joe Biden’ın bir ayda 150 milyon dolar bağış topladığı eylül ayından sonra bu para seçmenlerin kartlarından haftalık olarak çekilmeye başlandı.

İnternet kampanyaları iletişiminde “para bombası” adı verilen bu yöntemle, çok sayıda kişinin kendisini dolandırılmış hissettiği belirtildi.

New York Times’a göre, seçmenlerin banka ve kredi kartı firmaları üzerinden dile getirdiği şikâyetler üzerine 530 bin dolar ödeme iade edildi. Trump’ın ekibinin iade ettiği paranın miktarının 122 milyon doları bulduğu belirtiliyor.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.