DOLAR 32,5105 0.16%
EURO 34,8314 0.22%
ALTIN 2.441,740,14
BITCOIN %
Mersin
27°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vatikan’dan Papa’nın Orta Doğu Çağrısı

Vatikan’dan Papa’nın Orta Doğu Çağrısı

ABONE OL
14 Nisan 2024 17:13
Vatikan’dan Papa’nın Orta Doğu Çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Papa Franciscus, Orta Doğu’daki Gerginliğe Dikkat Çekti

Vatikan’da Aziz Petrus Meydanı’na bakan ofisinden pazar duasını yapan Papa, Orta Doğu’daki gelişmelere değindi. Papa, İran’ın İsrail’e yönelik hava saldırısına ilişkin endişelerini dile getirdi.

Papa’nın Barış Çağrısı

Papa Franciscus, “Hiç kimse diğerinin varlığını tehdit etmemeli, herkes barıştan yana tutum almalı. İsrailliler ve Filistinlilerin, iki devlet olarak yan yana güven içinde yaşamalarına yardım edilmeli.” şeklinde konuştu. Gazze için ateşkes çağrısını yineleyen Papa, savaşa son verilmesi gerektiğini vurguladı.

İran-İsrail Gerilimi

İsrail’in İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısının ardından İran’ın İsrail’e saldırılar gerçekleştirdiği belirtildi. İran’ın açıklamasına göre, yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle İsrail’e saldırılar gerçekleşti. İsrail ise saldırıların çoğunun önlendiğini ancak bazı hedeflere isabet ettiğini duyurdu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.