DOLAR 32,3994 -0.14%
EURO 34,8132 0.17%
ALTIN 2.439,410,04
BITCOIN %
Mersin
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yunanistan, Türk Vatandaşlarına Ege Adaları İçin Ekspres Vize Uygulaması Başlattı
  • Son Vakit Haber
  • Dünya
  • Yunanistan, Türk Vatandaşlarına Ege Adaları İçin Ekspres Vize Uygulaması Başlattı

Yunanistan, Türk Vatandaşlarına Ege Adaları İçin Ekspres Vize Uygulaması Başlattı

ABONE OL
5 Nisan 2024 17:09
Yunanistan, Türk Vatandaşlarına Ege Adaları İçin Ekspres Vize Uygulaması Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekspres Vize Uygulaması Başladı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, Türk vatandaşlarına Ege adalarını ziyaret etmek için ekspres vize uygulaması başlatıldı. İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos) ve Sakız (Chios) adaları için 30 Mart’tan itibaren geçerli olan bu uygulama, diğer 5 adanın da kapsamına alınması planlanıyor.

Uygulama Nasıl İşliyor?

Türk ziyaretçilerin ekspres vizeden faydalanabilmeleri için Yunan yetkili birimlerine başvuru formu ve gerekli evrakları iletmeleri gerekiyor. Evraklar adaya geçiş noktalarında teslim edilebileceği gibi, bekleme yaşanmaması için seyahat acentelerine de önceden verilebiliyor. Bu vize, Yunan makamlarınca 1 ila 7 gün geçerli olacak ve sadece ilgili adalara geçişlerde kullanılabilecek. Her bir ada için vize ücreti ise 60 euro olarak belirlendi.

Diğer Adalar da Programa Dahil Edilecek

İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Kelemez (Kalimnos), Meis (Kastelorizo) ve Sömbeki (Simi) adaları da yakın zamanda ekspres vize programına dahil edilecek. Böylece Türk ziyaretçiler, Ege adalarını daha kolay ve hızlı bir şekilde ziyaret edebilecekler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.