DOLAR 32,2245 0.06%
EURO 35,0550 0.06%
ALTIN 2.504,100,15
BITCOIN 2137166-0,91%
Mersin
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ALES Sonuçları Açıklandı: Adaylar Ne Yapacak?

ALES Sonuçları Açıklandı: Adaylar Ne Yapacak?

ABONE OL
8 Mayıs 2024 18:27
ALES Sonuçları Açıklandı: Adaylar Ne Yapacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ALES Sonuçları ÖSYM Tarafından Açıklandı

Akademik kariyer hedeflerine bir adım daha yaklaşmak isteyen adayların girdiği Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar şimdi sonuçlarını nasıl öğreneceklerini merak ediyor.

Adaylar Sonuçları Nasıl Öğrenecek?

Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Sonuç belgesi gönderilmeyecek, bu nedenle adayların sonuçları bizzat sorgulamaları gerekiyor.

ALES Soru ve Cevap Kağıtları Erişime Açıldı

2024-ALES/1 olarak bilinen 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen sınavın cevap kâğıtları da yayımlandı. Adaylar, cevap kâğıtlarının görüntüleri ve doğru cevaplarına https://ais.osym.gov.tr adresinden ulaşabilecekler. Bu sayfada ayrıca adayların sınavda kullandıkları kitapçıkta yer alan soruların dizilimi ve cevapları görüntülenebilecek.

Sınavda kaç doğru, kaç yanlış ve kaç boş cevap verdiklerini görebilecekleri bu uygulama, adayları bilgilendirme amacıyla yapılmış olup, belge niteliği taşımamaktadır. ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler her türlü değerlendirmede esas alınacaktır.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, adaylara ve kamuoyuna duyuru yapılırken saygıyla davranılacağı belirtildi. Adaylar sonuçlarını öğrenmek ve gerekli incelemeleri yapmak için belirtilen adresleri ziyaret edebilirler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.