DOLAR 32,2358 0.09%
EURO 35,1408 0.15%
ALTIN 2.504,860,18
BITCOIN 2137983-1,02%
Mersin
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı Kura Başvuruları Başladı

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı Kura Başvuruları Başladı

ABONE OL
7 Mayıs 2024 18:27
Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı Kura Başvuruları Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÖSYM’den Yapılan Açıklamaya Göre

ÖSYM‘nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca, kura usulüyle yapılacak yerleştirmeler için adaylardan başvuru alınacak.

Başvuru Şartları

Kuraya, ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi ya da okulu mezunu olan veya bu okullardan EKPSS‘nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecek. Bu adaylar, sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak.

Başvuru Süreci

Başvuru yapacak adayların işlemleri, 21 Mayıs’a kadar sürecek. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin resmi web sitesi veya ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından yapabilecek.

EKPSS Kura İçin Önemli Not

EKPSS kura için sistemde engel bilgisi bulunmayan adayların, ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce bulunduğu adresteki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü’nden başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı “ön kabul ve taahhüt beyanı” belgesini edinmeleri gerekiyor.

Adaylar kura için başvurularını, ÖSYM başvuru merkezlerinden 21 Mayıs mesai saati bitimine kadar veya ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi web sitesi ile ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından aynı gün saat 23.59’a kadar yapabilecek.

Koşullar

EKPSS kura için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu‘nun değişik 48’inci maddesi 7’inci fıkrası hariç diğer koşulları taşıyan adaylar başvurabilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.