DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21607150,24%
Mersin
22°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı Kura Başvuru Süreci Başladı

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı Kura Başvuru Süreci Başladı

ABONE OL
6 Mayıs 2024 18:32
Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı Kura Başvuru Süreci Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EKPSS Kura Başvuru Detayları

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik kapsamında, kura usulüyle yapılacak yerleştirmeler için başvuru süreci başladı.

EKPSS Kura Başvurusu

EKPSS Kura başvurusu yapacak adaylar, 6 Mayıs – 21 Mayıs 2024 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecekler. Başvurular elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin resmi internet sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek.

EKPSS Kura Başvuru Şartları

Kura başvurusu yapacak adaylar arasında, ilkokul/ortaokul/ilköğretim veya özel eğitim iş uygulama merkezi/okulu mezunu olan ya da bu okullardan EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar yer alacak. Bu adaylar sınava girmeyecek, yalnızca kuraya katılmak için başvuru yapacaklar.

EKPSS Kura Sonuçları

EKPSS Kura sonuçları 23 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacak. Başvuru süreci ve sonuçlar ile ilgili detaylı bilgilere ÖSYM’nin resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

EKPSS Kura Başvuru Belgeleri

Kura başvurusu yapacak adaylardan, engel bilgisi bulunmayan ve başvurusunu bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacak olanların, başvuru yapmadan önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğünden alacakları “Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı” belgesini edinmeleri gerekmektedir.

EKPSS Kura İçin Gerekli Şartlar

EKPSS/Kuraya başvuracak adaylar arasında en az %40 ve üzerinde engelli olanlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddesi doğrultusunda başvuru yapabileceklerdir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.