DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2077334-1,29%
Mersin
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sınav Değerlendirme Süreci ve Yapılacak Değişiklikler

Sınav Değerlendirme Süreci ve Yapılacak Değişiklikler

ABONE OL
5 Mart 2024 18:11
Sınav Değerlendirme Süreci ve Yapılacak Değişiklikler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, Sınavlar Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, 26-27 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşecek olan ikinci dönem birinci yazılı sınavlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Bülbül, sınavlarda yapılacak değişiklikler ve değerlendirme süreci hakkında bilgi verdi.

Öğrencilere Geri Bildirim Verme Amacı Ön Planda

Bülbül, sınavlardaki esas amacın öğrencilere geri bildirim sağlamak ve sınıf genelinde eksik öğrenmeleri belirlemek olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği’ne yansıyan hükümler doğrultusunda açık uçlu soru sistemine geçildiğini belirtti.

Yeni Uygulamalarla İlgili Bilgilendirme

Bülbül, ortaokul ve liselerde yapılacak ortak sınavların ülke genelinde, il ve ilçe genelinde ve okul genelinde olmak üzere 3 şekilde gerçekleştirileceğini açıkladı. Ayrıca, 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ve matematik derslerinin ikinci dönem birinci yazılılarının bakanlık tarafından ortak sınavlar kapsamında yapılacağını duyurdu.

Değerlendirme Süreci ve Puanlama

Değerlendirme sürecinde açık uçlu ve kısa cevaplı soruların kullanılacağını belirten Bülbül, öğretmenlere puanlama eğitimleri verileceğini ve her öğrenci cevabının bağımsız iki puanlayıcı tarafından değerlendirileceğini aktardı. Ayrıca, puanlama işlemlerinde herhangi bir hata oluşmaması için özen gösterileceğini ifade etti.

Bülbül, sınav sonuçlarının öğrencilere nasıl ulaştırılacağı konusunda da bilgi vererek, Türkçe dersi 6. sınıf ortak yazılı sınav sonuçlarının “ortakyazilisinav.meb.gov.tr” adresinde okul müdürlüklerinin erişimine açılacağını ve diğer derslerin sonuçlarının e-Okul sistemine işleneceğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.