DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2077334-1,29%
Mersin
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Denizcilik Sektöründe Yeni Dönem: Hurda Gemi Teşviki

Denizcilik Sektöründe Yeni Dönem: Hurda Gemi Teşviki

ABONE OL
24 Mart 2024 19:07
Denizcilik Sektöründe Yeni Dönem: Hurda Gemi Teşviki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Bayraklı Gemilerin Yerine Yeni Gemi İnşasını Teşvik Eden Yönetmelik Yürürlükte

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan “Hurdaya Ayrılan Türk Bayraklı Gemilerin Yerlerine Yeni Gemi İnşa Edilmesinin Teşvikine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, denizcilik sektöründe önemli değişiklikler hayata geçirildi.

Teşvik Kapsamında Hurda Gemi Şartları Değişti

Hurda gemi teşviki kapsamında, 20 yaş ve üzeri hurdaya ayrılacak ticari gemi, deniz ve iç su araçları için ağırlık üst sınırı 5 bin grostondan 50 bin grostona yükseltildi. Bu sayede hurda gemilerin yerine yeni gemi inşa edilmesi teşvik edilmektedir.

Başvuru Süreci ve Değerlendirme Kriterleri

Hurda teşvikinden faydalanmak isteyenlerin başvuru süreci de yeniden düzenlendi. Artık başvurular her yılın haziran ayı içerisinde değil, belirli şartlar doğrultusunda kabul edilecek. Bakanlık bütçe imkanları doğrultusunda her yıl 50 bin grostonu geçmemek üzere en fazla 10 gemi için hurda teşvik başvurularını değerlendirecek.

Yeni Gemi İnşası ve Gerekli Belgeler

Teşvik uygunluk belgesi alan yararlanıcıların, yeni gemi inşasına yönelik 7 ay içerisinde sözleşme imzalaması gerekecek. Ayrıca hurda teşviği için gerekli belgeler arasında gemiye ait uygunluk belgeleri ve tekne inşa sigortası bulunmaktadır.

Bu yönetmelikle sektörde yeni bir dönem başlarken, geçiş hükümlerine ilişkin de bazı düzenlemeler yapılarak denizcilik sektörüne hareketlilik getirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.