DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Mersin
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye, Irak, Katar ve BAE Arasında “Kalkınma Yolu” Mutabakatı İmzalandı

Türkiye, Irak, Katar ve BAE Arasında “Kalkınma Yolu” Mutabakatı İmzalandı

ABONE OL
22 Nisan 2024 19:07
Türkiye, Irak, Katar ve BAE Arasında “Kalkınma Yolu” Mutabakatı İmzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kalkınma Yolu Projesi Hakkında Detaylar

Türkiye, Irak, Katar ve BAE arasında gerçekleşen imza töreniyle “Kalkınma Yolu” mutabakat zaptı imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı Sudani’nin himayelerinde Bağdat’ta gerçekleşen imza törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanları da katıldı.

Kalkınma Yolu Projesi Detayları

Kalkınma Yolu Projesi, Irak’ın güneyindeki Basra kentinde bulunan Büyük Fav Limanı’nı Avrupa’ya bağlayacak demir yolu ve kara yolu hatlarını içeriyor. Proje, Türkiye sınırından Mersin Limanı’na ulaşmayı ve İstanbul üzerinden Avrupa’ya erişimi hedefliyor.

Projenin Önemi ve Beklentiler

Kalkınma Yolu Projesi, bölgesel transit merkezi olmayı hedefliyor ve Asya ile Avrupa arasındaki seyahat süresini kısaltarak ticareti canlandırmayı amaçlıyor. Projenin tamamlandığında bölgedeki ekonomik faaliyetlerin artması ve iş hacminin genişlemesi bekleniyor.

Türkiye, Irak, BAE ve Katar Arasındaki İşbirliği

Türkiye ile Irak arasında kurulacak “Bakanlar Konseyi” ile proje üzerindeki işbirliğinin artması planlanıyor. Bu konseye BAE ve Katar’ın da katılması bekleniyor. Proje, Türkiye, BAE ve Irak’ın öncülüğünde bölgesel barışa hizmet etmeyi ve yeni bir İpek Yolu oluşturmayı amaçlıyor.

Yatırım ve Altyapı Detayları

Kalkınma Yolu Projesi kapsamında Türk ve Irak hükümetleri 23,8 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Bu yatırımlar demir yolu ve kara yolu altyapısını güçlendirmeyi amaçlıyor. Projenin başarıyla tamamlanmasıyla bölgedeki ticaretin canlanması ve ekonomik faydanın artması hedefleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.