DOLAR 32,4801 0.06%
EURO 34,8202 -0.06%
ALTIN 2.435,110,02
BITCOIN %
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ECB Para Politikası Kararını Açıkladı

ECB Para Politikası Kararını Açıkladı

ABONE OL
11 Nisan 2024 19:07
ECB Para Politikası Kararını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ECB, Faiz Oranlarını Sabit Tutma Kararı Aldı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), para politikası kararlarına ilişkin yapılan açıklamada, bankanın refinansman faizini yüzde 4,50, mevduat faizini yüzde 4 ve marjinal fonlama faizini yüzde 4,75‘te sabit tuttuğu belirtildi.

En Yüksek Seviyede Faiz Oranları Devam Etti

Bu kararla birlikte, ECB’nin yılın üçüncü toplantısında art arda beşinci kez 3 temel politika faizini sabit tuttuğu ve faiz oranlarının euro tarihindeki en yüksek seviyede kalmaya devam ettiği vurgulandı.

Enflasyon ve Finansman Koşulları Değerlendirildi

Açıklamada, enflasyonun gıda ve ürün fiyatlarındaki gerileme nedeniyle güç kaybettiği ancak yurt içi fiyat baskılarının güçlü olduğu belirtildi. ECB, finansman koşullarının kısıtlayıcı olduğunu ve faiz artışlarının talep üzerinde baskı yarattığını ifade etti.

Orta Vadeli Enflasyon Hedefi

ECB’nin orta vadede yüzde 2’lik enflasyon hedefine kararlılıkla ulaşma çabasında olduğu vurgulandı. Açıklamada, temel faiz oranlarının enflasyonla mücadelede önemli katkı sağlayacak seviyelerde bulunduğu belirtildi.

Varlık Satın Alma Programı

ECB Yönetim Konseyi, varlık satın alma programı portföyünün ölçülü ve öngörülebilir bir hızla azaltıldığını açıkladı. 2024 yılının ilk yarısında pandemi acil satın alma programı kapsamında vadesi dolan menkul kıymetlerden elde edilen anapara ödemelerinin tamamının yeniden yatırıma dönüştürüleceği bildirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.