DOLAR 32,3098 -0.56%
EURO 34,6591 -0.55%
ALTIN 2.412,49-0,41
BITCOIN %
Mersin
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emtia Piyasalarında Son Durum

Emtia Piyasalarında Son Durum

ABONE OL
1 Nisan 2024 19:08
Emtia Piyasalarında Son Durum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankalarının Politikaları ve Emtia Piyasaları

Önemli merkez bankalarının “şahin” politikalarına son vereceğine yönelik tahminlerin güç kazanması, geçen hafta emtia piyasasına olumlu yansıdı.

Altın ve Değerli Metallerdeki Durum

Altının ons fiyatı zirve tazeleyerek 2.233 dolara yükseldi. Altın, gümüş, paladyum ve platin gibi değerli metallerde kayda değer yükselişler görüldü.

Metaller ve Enerji Grubunda Yaşanan Gelişmeler

Baz metallerde bakır, alüminyum, kurşun, çinko ve nikelde fiyatlar farklı yönlere hareket etti. Enerji grubunda ise Brent petrol ve doğal gazda yükselişler yaşandı.

Şeker, Kahve, Kakao ve Diğer Tarım Ürünlerindeki Durum

Şeker, kahve, kakao, buğday, mısır, pirinç, pamuk, soya fasulyesi gibi tarım ürünlerinde fiyatlar değişkenlik gösterdi. Özellikle Hindistan’da şeker üretiminin azalacağı endişeleri ve kahve ihracatında yaşanan düşüş fiyatları etkiledi.

Kakao Üreticileri ve Fiyatlar

Fildişi Sahili ve Gana’daki büyük kakao fabrikalarının tohum maliyetlerini karşılayamadıkları için üretimi kısma veya durdurma kararı alması nedeniyle kakao fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Kakao arzının düşeceği beklentileri, fiyatlara yön verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.