DOLAR 32,3119 -0.63%
EURO 34,6848 -0.51%
ALTIN 2.412,70-0,40
BITCOIN 1894395-3,78%
Mersin
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” ile Sağlam Temeller Atılıyor

“Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” ile Sağlam Temeller Atılıyor

ABONE OL
31 Mart 2024 19:06
“Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” ile Sağlam Temeller Atılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Evlenecek Gençlere Destek Veriyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” kapsamında, genç çiftlere ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sağlanarak evliliklerin daha sağlam bir zemine oturtulması amaçlanıyor.

150 Bin Lira Faizsiz Kredi Desteği ve Eğitim Hizmetleri Sunulacak

Proje kapsamında, aile kurma yolundaki ilk adımları atan genç çiftlere başvurusu onaylanması halinde 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği verilecek. Ayrıca, evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sağlanacak.

Kahramanmaraş Pilot Bölge Olarak Belirlendi

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Müslüm Ferdi Bozkurt, proje kapsamında Kahramanmaraş’ın pilot bölge olarak belirlendiğini ve ilginin oldukça yoğun olduğunu belirtti. Başvuru şartları arasında çiftlerin 18-29 yaş aralığında olması ve gelirlerinin 2 brüt asgari ücreti aşmaması gerektiği vurgulandı.

Başvurular Devam Ediyor

Proje kapsamında sağlanan destekten faydalanmak isteyen genç çiftler, başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Detaylı bilgi almak isteyenler ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilirler. Başvuruların özenle değerlendirildiği ve destek almak isteyen çiftlerin her türlü sorularına cevap verildiği belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.