DOLAR 32,4893 0.19%
EURO 34,9285 0.1%
ALTIN 2.437,890,16
BITCOIN %
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fed’in Faiz İndirimi Belirsizliği Küresel Piyasaları Etkiliyor

Fed’in Faiz İndirimi Belirsizliği Küresel Piyasaları Etkiliyor

ABONE OL
14 Nisan 2024 19:06
Fed’in Faiz İndirimi Belirsizliği Küresel Piyasaları Etkiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fed’in Faiz İndirimi Kararlarına İlişkin Belirsizlikler

Fed’in faiz indirimlerinin zamanlaması ve büyüklüğüne ilişkin belirsizlikler, pay piyasalarındaki risk iştahını törpülemeye devam ediyor. ABD’de açıklanan makro ekonomik veriler sonrasında küresel piyasalarda, Fed’in faiz oranlarını düşürmek için acele etmeyeceğine yönelik öngörülerin kuvvetlenmesiyle negatif bir seyir izlendi.

Analistlerin Değerlendirmeleri ve Beklentileri

Analistler, beklenenden güçlü gelen enflasyon verilerinin Fed’in faiz indirimlerine haziranda başlayacağına dair umutları azalttığını belirtiyor. ABD Başkanı Joe Biden’ın açıklamaları ve Fed yetkililerinin tutumları da piyasalarda belirsizliği artırıyor.

Avrupa ve Asya Piyasalarında Yaşanan Gelişmeler

Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında Avrupa borsalarında satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Asya’da Japonya ve Çin’de de karışık bir tablo hakim. Japonya’da Merkez Bankası’nın açıklamaları ve Çin’de yaşanan ekonomik gelişmeler piyasaları etkiliyor.

Yurt İçinde BIST 100 Endeksi ve Dolar/TL Değerleri

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirirken, Dolar/TL kuru ise haftayı yükselişle tamamladı. Dünya Bankası’nın Türkiye ekonomisi büyüme öngörüleri ve yurt içi piyasalardaki gelişmeler de yakından takip ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.