DOLAR 32,2908 -0.63%
EURO 34,7796 -0.3%
ALTIN 2.411,58-0,45
BITCOIN %
Mersin
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fed’in Mart Ayı Toplantısının Tutanakları Yayımlandı

Fed’in Mart Ayı Toplantısının Tutanakları Yayımlandı

ABONE OL
11 Nisan 2024 00:33
Fed’in Mart Ayı Toplantısının Tutanakları Yayımlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FOMC’nin Tutanaklarına Göre Ekonomik Belirsizlikler Ele Alındı

Fed, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 19-20 Mart’ta gerçekleşen toplantısına ait tutanakları yayımladı. Tutanaklar, politika faizinde herhangi bir değişikliğe gidilmeden yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutulduğunu ortaya koydu. Fed yetkilileri, ekonomik görünüme ilişkin belirsizlikleri ele aldı.

Enflasyon ve Finansal Koşulların Değerlendirilmesi

Tutanaklarda, yetkililerin genel olarak yüksek enflasyonun kalıcılığı konusundaki belirsizlikler üzerinde durdukları ve enflasyonun sürdürülebilir şekilde yüzde 2 seviyesine indiğine dair güvenin artmadığı vurgulandı. Bazı Fed yetkilileri jeopolitik gerilimler ve yükselen enerji fiyatlarının enflasyonu yukarı çekebilecek riskler olmaya devam ettiğini düşünürken, bazıları ise finansal koşulların talebi destekleyerek enflasyonu artırabileceğine dikkat çekti.

İş Gücü Piyasası ve Faiz Politikası

Tutanaklarda iş gücü piyasasının genel olarak sıkı olduğu ancak arz ve talebin dengelenmeye devam ettiği belirtildi. 1xbet türkiye Fed yetkililerinin ekonomik koşullar, faiz oranları ve enflasyon görünümü ışığında mevcut faiz seviyesinin uygun olduğuna karar verdikleri ifade edildi. Ayrıca, politika faizinin sıkılaşma döngüsünde zirvede olduğu ve ekonomik koşulların beklendiği gibi devam etmesi durumunda para politikasının daha az sıkı bir duruşa geçebileceği belirtildi.

Gelecek Toplantı ve Para Politikası Beklentileri

Fed’in gelecek toplantısının 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde gerçekleşeceği vurgulandı. Tutanaklarda, güçlü ekonomik göstergelere ve enflasyona karşın hayal kırıklığı yaratan verilere dikkat çekilirken, faiz oranlarının düşürülmesinin, enflasyonun sürdürülebilir şekilde yüzde 2’ye gerilemesine kadar uygun olmadığı değerlendirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.