DOLAR 32,3365 -0.46%
EURO 34,6669 -0.42%
ALTIN 2.391,93-1,26
BITCOIN 18839341,03%
Mersin
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kahramanmaraş Merkezli Etkilenen Şehirler İçin “e-Birliktelik Kampanyası” Başlatıldı
  • Son Vakit Haber
  • Ekonomi
  • Kahramanmaraş Merkezli Etkilenen Şehirler İçin “e-Birliktelik Kampanyası” Başlatıldı

Kahramanmaraş Merkezli Etkilenen Şehirler İçin “e-Birliktelik Kampanyası” Başlatıldı

ABONE OL
3 Nisan 2024 19:07
Kahramanmaraş Merkezli Etkilenen Şehirler İçin “e-Birliktelik Kampanyası” Başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticareti Canlandırmak İçin Program Gerçekleştirildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde ticareti canlandırmak amacıyla başlatılan “Elektronik Ticaretle Birlikte Çok Daha İyiye (e-Birliktelik) Kampanyası” Ticaret Bakanlığında gerçekleştirilen programla tanıtıldı. Programda konuşan yetkililer, geçen yıl meydana gelen depremlerin 14 milyon vatandaşı etkilediğini ve 53 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Deprem Yardımlaşma Seferberliği İle Destek Sağlandı

Deprem yardımlaşma seferberliği kapsamında afet bölgesindeki illere yardım amacıyla 397 milyon liralık ürünün e-ticaret platformları aracılığıyla satışının sağlandığı bilgisini paylaşan yetkililer, bu yıl da Bakanlık ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin girişimleriyle 11 ile destek olmak amacıyla “e-Birliktelik Kampanyası”nı yeniden başlattıklarını ifade etti.

Destekler ve Hedefler

Bu kampanya kapsamında esnaf ve tacirleri e-ticarete adapte etmeyi hedefleyen yetkililer, bölgedeki ticaretin canlandırılmasına ekstra katkı sağlayacaklarını vurguladı. Kampanya ile komisyonsuz ya da düşük komisyonlu satış desteği, altyapı, reklam, pazarlama ve görünürlük desteği gibi destekler sunulacak. Ayrıca coğrafi işaretli ürünlerin ihracatını kolaylaştırmak için çalışmalar yapılacak.

Deprem bölgesinde ticaretin canlandırılmasına yönelik kalıcı çözümler üretmeyi amaçlayan kampanya ile sürdürülebilir bir e-ticaret ekosistemi oluşturulması, uluslararası arenada milli zenginliklerin tanıtılması ve esnaf ile KOBİ’lerin yeni pazarlara ulaşımının sağlanması hedefleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.