DOLAR 32,3922 -0.02%
EURO 34,8333 -0.03%
ALTIN 2.381,520,09
BITCOIN 1948727-4,91%
Mersin
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sakarya İhracatında Düşüş

Sakarya İhracatında Düşüş

ABONE OL
17 Nisan 2024 19:07
Sakarya İhracatında Düşüş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sakarya’dan Mart Ayında Yüzde 15 İhracat Düşüşü

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından yapılan açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığının “Faaliyet İllerine Göre İhracat” rakamlarına göre kentten mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15, şubata göre ise yüzde 9,7 oranında bir düşüş yaşandığı belirtildi.

Sakarya’nın İhracattaki Yeri

Bu alanda Sakarya’nın mart ayında 9’uncu il olarak toplam ülke ihracatına yüzde 3,1 oranında katkı sunduğu ifade edilen açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Sakarya’dan yapılan ihracatta otomotiv endüstrisi, demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, çelik ve iklimlendirme sanayisi öne çıkan sektörler olarak belirtildi.

Sakarya’dan Dış Satım ve İhracatın Önemi

Açıklamada Sakarya iş dünyasının serbest bölgeler dahil dünyanın 123 noktasına dış satım yaptığı vurgulanırken, ihracatta öne çıkan ülkelerin Fransa, İtalya, Polonya ve Birleşik Krallık olduğu kaydedildi.

Üretim ve Hakimiyetin Önemi

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ’un görüşlerine de yer verilen açıklamada, Altuğ’un üretimle kurulan hakimiyetin önem kazandığına dikkat çektiği belirtildi. Mart ayında 711 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini söyleyen Altuğ, özellikle tarımsal ürünler ve maden sektöründe yükseliş yaşandığını ifade etti.

Ülkede ihracat birim fiyatlarının 1,41 dolara ulaştığını dile getiren Altuğ, üretim kabiliyetinin geliştirilmesi ve katma değeri yüksek teknolojik üretim için çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

Altuğ, Türk menşeili ürünlerin dünya pazarında yer alması için emek veren Sakarya iş dünyasına teşekkürlerini iletti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.