DOLAR 32,3279 -0.52%
EURO 34,8403 -0.34%
ALTIN 2.409,17-0,54
BITCOIN %
Mersin
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UND Başkanı: “Ulaşım Koridorlarına İlişkin Değerlendirme”

UND Başkanı: “Ulaşım Koridorlarına İlişkin Değerlendirme”

ABONE OL
18 Nisan 2024 19:08
UND Başkanı: “Ulaşım Koridorlarına İlişkin Değerlendirme”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UND Başkanı Şerafettin Aras’ın Değerlendirmesi

UND Başkanı Şerafettin Aras, yaşanan çatışmalar ve gerginlikler nedeniyle gündeme taşınan ulaşım koridorları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Kalkınma Yolu Projesi ve Türkiye’nin Ticareti

Aras, Kalkınma Yolu Projesi‘nin Türkiye’nin Irak üzerinden Körfez ülkeleriyle yaptığı ticaret için kritik önem taşıdığını vurgulayarak, Türk ve Irak makamlarının işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Mevcut Durum ve Yeni Fırsatlar

Aras, mevcut tedarik zinciri koridorlarında yaşanan gelişmelerin alternatif güzergahların önemini artırdığını belirtirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyaretinin transit koridorunun duyurulması için önemli bir fırsat olabileceğini ifade etti.

İran ve Orta Asya’ya Yönelik Ulaşım

UND Başkanı, İran-Türkmenistan güzergahının Türkiye için önemli bir alternatif olduğunu ve İran ile Orta Asya arasındaki taşıma koridorunun kritik olduğunu belirtti. İran’a yapılan ihracatın büyük kısmının kara yoluyla gerçekleştiğine dikkat çekti.

Zengezur Koridoru’nun Önemi

Aras, olası bir savaş durumunda Orta Asya’ya yönelik taşımaların olumsuz etkilenebileceğini ve Zengezur Koridoru’nun Türkiye için önemli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, bu koridorun hayata geçirilmesinin önemine değindi.

(Haber kaynağı: UND Başkanı Şerafettin Aras’ın açıklamalarına dayanmaktadır.)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.