DOLAR 32,3508 -0.08%
EURO 34,8922 0.17%
ALTIN 2.389,91-0,27
BITCOIN 19994994,64%
Mersin
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya’da Türk Kökenli Bulgaristan Vatandaşları için Cenaze Töreni Düzenlendi
  • Son Vakit Haber
  • Gündem
  • Almanya’da Türk Kökenli Bulgaristan Vatandaşları için Cenaze Töreni Düzenlendi

Almanya’da Türk Kökenli Bulgaristan Vatandaşları için Cenaze Töreni Düzenlendi

ABONE OL
2 Nisan 2024 20:08
Almanya’da Türk Kökenli Bulgaristan Vatandaşları için Cenaze Töreni Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Solingen’de Kundaklama Sonucu Çıkan Yangında Hayatını Kaybedenler İçin Cenaze Namazı Kılındı

Almanya’nın Solingen kentinde kundaklama sonucu çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı aynı aileden ikisi bebek 4 kişi için Solingen’de cenaze namazı kılındı. Cenazeler yarın İstanbul’a gönderilecek ve daha sonra Bulgaristan’a götürülüp toprağa verilecek.

Cenaze Törenine Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosu ve Yangında Yakınlarını Kaybedenler Katıldı

DİTİB Solingen Merkez Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine, Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul’un yanı sıra, yangında yaşamını yitirenlerin yakınları ve çevre sakinleri katıldı. Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı aynı aileden ikisi bebek 4 kişinin cenaze törenine katılanlar hüzünlü anlar yaşadı.

Avukatlar Soruşturmanın Alman Federal Başsavcılığı Tarafından Üstlenmesini İstiyor

Almanya’da yaşayan avukat Adnan Menderes Erdal, kundaklamaya ilişkin soruşturmanın Alman Federal Başsavcılığı tarafından üstlenmesi gerektiği çağrısında bulundu. Erdal, “Yakılan evde oturanların tamamı yabancı olduğu için soruşturmanın yerel olma niteliğini yitirdiğini ve Almanya genelinde ciddi bir anlam taşıdığını” belirtti.

Solingen Faciası

Solingen’de 29 Mayıs 1993’te yaşanan benzer bir faciada Gürsün İnce, Hatice Genç, Gülüstan Öztürk, Hülya ve Saime Genç hayatını kaybetmişti. Olayın ardından yakalanan failler hapis cezalarını çektikten sonra tahliye edilmişti. Bu tür ırkçı saldırılar Almanya’da derin yaralar açmaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.