DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20303074,83%
Mersin
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın’ın Söke İlçesinde Boynunda İple Uçan Leylek Kurtarıldı

Aydın’ın Söke İlçesinde Boynunda İple Uçan Leylek Kurtarıldı

ABONE OL
1 Nisan 2024 20:08
Aydın’ın Söke İlçesinde Boynunda İple Uçan Leylek Kurtarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Leyleğin Kurtarılma Hikayesi

Aydın ilinin Söke ilçesine bağlı Avşar Mahallesi’nde boynunda iple uçan bir leylek dikkat çekti. Leylek, boynundaki ip ile elektrik direğine konduktan sonra aşağıya düştü. Olayı görenler hemen EKODOST üyelerine haber verdi.

Leyleğin Kurtarılması

Dernek Başkanı Bahattin Sürücü, Söke’deki elektrik şirketi yetkilileri ile işbirliği yaparak leyleği kurtarmak için harekete geçti. Leyleğin boynunda plastik siyah saman ipleri olduğu ve çalılarla takılı kaldığı belirlendi. Leyleği uzun süre takip eden ekip, çaresiz bir şekilde eşinin izlediği leyleği kurtardı.

Leyleğin Durumu

Leyleğe su verildi, iplerinden temizlendi ve yaraları kontrol edildikten sonra serbest bırakıldı. Leylek, tekrar yuvasına uçarak yumurtalarının üzerine yattı. Sürücü, “Doğaya atılan atıkların leylek yuvalarında ciddi sorunlara yol açtığını” belirterek, ilgili kurumlarla temizlik projeleri üzerine görüşmeler yapacaklarını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.