DOLAR 32,5572 0.21%
EURO 34,9756 -0.01%
ALTIN 2.457,860,90
BITCOIN 20921281,42%
Mersin
28°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çeviri Ücretleri

Çeviri Ücretleri

ABONE OL
15 Kasım 2022 13:12
Çeviri Ücretleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Ülkemizde tercüme sektöründe genellikle serbest piyasa kuralları geçerlidir. Bu kurallara göre her tercüme türü için farklı fiyatlar belirlenir. İş gücü ve kalite gibi etkenler fiyatlar üzerinde doğrudan etkili olduğundan fiyatlar birbiriyle aynı olmayacaktır. Kesin fiyatları öğrenebilmek için çeviri konusu ile birlikte tercüme bürosuna başvurmak gerekir. Çeviri ücretleri tahmini olarak hesaplanmak istediğinde internet sitelerinde bulunan fiyat hesaplama araçlarından da destek alınabilir. Buradan elde edilen değerler tahmini olup herhangi bir bağlayıcılığı yoktur.

 

Standart belgeler için tercüme fiyatları hesaplanırken taban fiyat üzerinden değerlendirme yapılır. Bu taban fiyatlar yıllar itibariyle güncellenir. Hesaplamalarda karakter sayısı, kelime sayısı gibi ölçütler esas alınır. Aynı zamanda belgenin türü ve uzunluğu da önemli olup alana göre fiyat teklifleri verilir. Nüfus kayıt örneği, pasaport, diploma, evlilik cüzdanı, kimlik, öğrenci belgesi gibi belgeler standart tercüme kapsamına girer ve bunlar için fiyatlar biraz daha uygundur. Hukuk, teknik, ticari, akademik gibi farklı alanlara giren belgelerde fiyatlandırma daha farklı olacaktır.

 

Tercüme Ücretleri

Tercüme sektöründe piyasa koşullarında rekabet oldukça fazladır. Bu nedenle tercüme ücretleri çeviri büroları arasında aynı olmayabilir. En uygun fiyatlardan yararlanmak için çeviri konusu içerikle ilgili birden fazla tercüme bürosundan fiyat teklifi alınmalıdır. Ancak seçim yaparken yalnızca fiyata göre karar verilmemeli ve hizmet içeriğine de bakılmalıdır. Örneğin hukuki metinlerin çevirinde yapılacak bir hata yasal uygulamalarda sorun yaşanmasına neden olabilir. Benzer olumsuz durumlar farklı alanlarda da yaşanabilir. Bunu önlemek için boşluksuz 1000 karakter için en uygun fiyat teklifini veren ve belgeyi kusursuz olarak tercüme eden çevirmenler ile çalışmak gerekir. Tüm çevirilerde memnuniyet odaklı olmak hem müşterilerin hem de çevirmenin çeviri beklentisinin en iyi şekilde karşılanmasını sağlayacaktır.

Çeviri talepleriniz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya 0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.